CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Lawinepiepers

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Arva Axio Holster
Arva Axio Holster
Arva
Axio Holster
Adviesprijs € 30,00 € 5,99
- 80 %
UITVERKOOP

Een lawinepieper kan levens redden

Op wintersport gaan is een leuke, uitdagende invulling van uw vakantie! Maar zeker niet zonder risico's. Net als bij andere vakanties, is een goede voorbereiding van groot belang. Maar de voorbereiding op een ski vakantie met sneeuwomstandigheden, vraagt om een specifieke voorbereiding. Eén van de dingen die u beslist mee zou moeten nemen, is een lawinepieper. U gaat immers naar een gebied waar weersomstandigheden kunnen voorkomen, die niet alledaags zijn. Sneeuw zorgt op de eerste plaats voor plezier en met een zonnetje erbij is het aangenaam vertoeven. Maar schijn bedriegt. Het weer kan ineens omslaan en ook het gevaar voor lawines mag niet onderschat worden, een lawine rugzak en een sneeuwsonde zijn dan zeker noodzakelijk. lawinepieper goedkoop kopen

De werking van een lawinepieper

Een lawinepieper draagt u onder de kleding. Samen met een sneeuwsonde en -schep behoort het tot de standaard wintersportuitrusting. De lawinepiep zendt en ontvangt radiosignalen (475 kHz) en is bedoeld om mensen die onverhoopt door een lawine zijn bedolven, snel en nauwkeurig te lokaliseren. Natuurlijk hoopt niemand zo'n ervaring mee te maken. Maar een lawinepieper redt levens. Uiteraard zijn ze verkrijgbaar van verschillende merken. U hoeft echter niet bang te zijn dat lawinepiepers van verschillende merken niet met elkaar corresponderen; ze zenden namelijk allemaal op dezelfde frequentie uit. Naast dat het van groot belang is dat u er één bij u heeft, is dat u oefent ermee te werken. Iedere minuut telt als u in een noodsituatie komt.

Een lawinepiep is niet alleen van belang tijdens het off-piste skiën

Een lawinepieper wordt niet alleen aangeraden als u, ook als ervaren skiër, van plan bent om off-piste te gaan skiën. Ook voor de gewone skiër, alpinisten en mensen die gaan voor een uitgebreide sneeuwwandeling, wordt het meenemen van een lawinepiep sterk aangeraden. Nog even een rij:

  • Een lawinepieper redt levens en is onmisbaar in een wintersportuitrusting
  • Ongeacht het merk zendt en ontvangt elke lawinepiep signalen op dezelfde frequentie (475kHz)
  • Ook alpinisten en sneeuwwandelaars worden aangeraden een lawinepieper mee te nemen
U vindt ons assortiment lawinepiepers en andere artikelen voor een lawine uitrusting op onze site campz.nl onder het kopje 'wintersport' bij de categorie 'outdoor uitrusting'. Nog makkelijker is om het woord 'lawinepieper' direct als zoekterm in te typen.

Veiligheid voorop

Ook wij van campz.nl willen dat u onbezorgd van uw welverdiende vakantie kunt genieten. Met een lawinepiep en andere veiligheidsitems die u op onze site kunt vinden, bent u daarvan grotendeels verzekerd. Als u nog vragen heeft, schroom dan om contact met ons op te nemen. Dat kan op velerlei manieren. Ons team van deskundigen hebben het antwoord op al uw vragen.