CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Feestelijke X-Mas Deals tot -70%1
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Hartslagmeters
Hartslagmeters – Slimme trainingsgezellen
De sporthorloges die je in onze categorie hartslagmeters vindt, zijn allesbehalve alleen maar horloges met hartslagmeting, het zijn echte allrounders! Natuurlijk laten ze je je polsslag zien, die wordt gemeten met een borstband of rechtstreeks op de pols. Veel van deze horloges hebben echter ook een geïntegreerde gps-sensor en tonen zo minstens de afstanden en snelheden. Onze modernste hartslaghorloges hebben een kleurendisplay, kunnen worden bediend met een touch-functie, laten zien hoe actief je overdag was, evalueren je sporteenheden en nog veel meer. Na de training verbind je je horloge via Bluetooth met een smartphone of tablet en diverse apps zetten je gegevens binnen enkele seconden grafisch en in tabelvorm perfect voor je klaar.

Hartslagmeters

5 Artikel
Filter
Terugzetten

Geslacht

Gebruiksdoel

 • Activity Tracker 5
 • Horloge 5
 • Navigatie 2
 • Pols 5

Series

 • Garmin Forerunner 1
 • Garmin Instinct 1
 • Garmin Venu 2

Kleur

 • grijs
 • wit
 • zwart
 • zilver

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Garmin Venu 2 Smartwatch met Quick Change Silicone horlogeband 18mm, grijs/zilver
Garmin Venu 2 Smartwatch met Quick Change Silicone horlogeband 18mm, grijs/zilver grijs/zilver
Garmin
Venu 2 Smartwatch met Quick Change Silicone horlogeband 18mm, grijs/zilver
Adviesprijs € 399,99 € 325,99
gratis verzending
- 18 %
Garmin Venu 2 Smartwatch met Quick Change Silicone horlogeband 18mm, zwart
Garmin Venu 2 Smartwatch met Quick Change Silicone horlogeband 18mm, zwart zwart
Garmin
Venu 2 Smartwatch met Quick Change Silicone horlogeband 18mm, zwart
Adviesprijs € 399,99 € 325,99
gratis verzending
- 18 %
Garmin Instinct 2S GPS Smartwatch, grijs
Garmin Instinct 2S GPS Smartwatch, grijs grijs
Garmin
Instinct 2S GPS Smartwatch, grijs
Adviesprijs € 349,99 € 306,99
gratis verzending
- 12 %
Garmin FORERUNNER 945 LTE Lopend horloge, zwart
Garmin FORERUNNER 945 LTE Lopend horloge, zwart zwart
Garmin
FORERUNNER 945 LTE Lopend horloge, zwart
Adviesprijs € 599,99 € 488,99
gratis verzending
- 18 %
Wahoo Elemnt Rival GPS Horloge, wit
Wahoo Elemnt Rival GPS Horloge, wit wit
Wahoo
Elemnt Rival GPS Horloge, wit
Adviesprijs € 199,99 € 159,99
gratis verzending
- 20 %

Hartslagmeters in onze online winkel

Sporters ontdekken meer en meer de voordelen van een hartslagmeter. Het zijn in feite kleine computers die u veel kunnen vertellen over het gedrag van uw hart tijdens het sporten of de training. Door de gegevens van de hartslagmeter te analyseren, kunt u zo nodig uw sportieve inspanningen aanpassen en uw prestaties verbeteren. CAMPZ heeft een ruime sortering hartslagmeters, aantrekkelijk vormgegeven voor zowel mannen als vrouwen. Naast hartslagmeters voor recreatief bewegen, hebben wij ook hartslagmeters die speciaal zijn samengesteld voor bepaalde sporten, zoals duiken, fietsen en hardlopen, maar ook andere handige apparatuur zoals Stappentellers. Garmin

Hartslagmeter: zenden en ontvangen

Een hartslagmeter is zowel een zender als een ontvanger. De zender is meestal een sensor die in een borstband ter hoogte van het hart is ingebouwd. Vandaar gaan de signalen naar de ontvanger: een horloge. Borstbanden zijn er in twee uitvoeringen: gecodeerd en ongecodeerd. Maakt u gebruik van de eerste dan voorkomt u storingen door iemand die in uw directe omgeving ook een hartslagmeter draagt.

Hartslag persoonsgebonden

Bij onze hartslagmeters vindt u een duidelijke gebruiksaanwijzing. Werken met een hartslagmeter is niet moeilijk. Wel is het van belang dat u weet wat uw persoonlijke getallen zijn als het gaat om het aflezen van uw hartslagmeter. Ziet u bijvoorbeeld dat tijdens het trainen uw hartslag boven de 140 komt, wil dat dan zeggen dat u te veel van uw hart vergt? Die vraag kunt u alleen beantwoorden als u beschikt over uw persoonlijke gegevens. Ieder mens heeft een hartritme dat alleen bij hem of haar past. De meeste mensen hebben een hart dat in rust tussen de zestig en tachtig keer per minuut slaat. Doorgewinterde sporters zitten daar doorgaans onder. Een 'sporthart' slaat minder keren per minuut. Dat stelt de bezitter van zo'n hart in staat tot grote prestaties.

Minimum, gemiddeld, maximum

Uw prestaties liggen tussen uw persoonlijk minimum en maximum.

 • Minimum: Uw persoonlijk minimum berekent u door drie morgens achter elkaar direct na het opstaan uw hartslag te meten. Tel die getallen bij elkaar op en deel de uitkomst door drie. Dat is (ongeveer) uw minimum.
 • Maximum: Voor de berekening van het maximum bestaat een vuistregel die voor mannen en vrouwen verschillend is. Vrouwen die (nog) niet aan sport doen trekken van 226 hun leeftijd af, niet-sportende mannen trekken hun leeftijd af van 220.
 • Gemiddeld: Met de uitgerekende getallen kunt u op uw hartslagmeter zien op welk niveau u gebruik maakt van uw mogelijkheden.

Hartslagmeters met bijna eindeloze mogelijkheden

Op campz.nl vindt u eenvoudige hartslagmeters en heel geavanceerde. In het eerste geval leest u bijvoorbeeld uw hartslag af en de afstand die u lopend of fietsend hebt afgelegd. Kiest u als fietsers of wielrenner voor een hartslagmeter die op uw sport is afgesteld, dan krijgt u ook specifieke gegevens die bij uw sport passen. Zo kan een fietser of wielrenner aflezen hoeveel keren hij de trappers ronddraait. Toch is dat nog niets vergeleken met een hartslagmeter die op een verlichte display de tijd en uw snelheid weergeeft en onder meer een stopwatch, een alarm en een hoogtemeter heeft. Ga nog een stapje verder en u heeft een hartslagmeter die trainingsadviezen geeft en met een afvalprogramma is uitgerust. Veel hartslagmeters worden geleverd met software die de mogelijkheid biedt om uw gegevens door te zenden naar uw pc. De techniek staat bijna voor niets. Polar

Gegevens opslaan en analyseren

Bent u in het bezit van een smartphone? Dan kunt u overwegen een hartslagmeter aan te sluiten op de sensor in de borstband. De gegevens gaan via Bleutooth naar een applicatie waardoor u gelijk al kunt zien wat u doet. U kunt uw prestaties eventueel vergelijken met mede-sporters en thuis nog eens rustig bekijken en analyseren. Dit valt ook te combineren met een handig en compact GPS systeem.

Bekijk ook eens deze populaire merken: Sigmasport hartslagmeter | Garmin hartslagmeter |