CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Eerste Hulp
Ook als de rugzak of reistas vol is, moet de EHBO-kit worden meegenomen. Er kan altijd iets gebeuren en dan is iedereen blij als het E.H.B.O-kit erbij gehaald kan worden en bijvoorbeeld een pleister, een verband, een pijnstiller of andere medicijnen snel bij de hand zijn. Naast tal van 1e hulp kits vind je nog vele andere nuttige accessoires voor diverse noodsituaties. Wat je uiteindelijk in je reisapotheek stopt, hangt af van je bestemming, duur en type reis. Je kunt beter iets meer nemen dan te weinig. We wensen je een ongevalvrije reis toe!

Reisapotheken

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Compex Bionic Rechter enkelbrace
Compex Bionic Rechter enkelbrace
Compex
Bionic Rechter enkelbrace
Adviesprijs € 45,00 € 11,99
  • Varianten:

Reisapotheek & E.H.B.O kits

Reisapotheek & EHBO-kit voor vakanties en outdoor activiteiten Als je op reis bent, moet je zeker denken aan de EHBO-doos. Ook voor outdoor activiteiten en trektochten is een EHBO-kit nuttig. De aard van de reis en de bestemming bepalen de inhoud van de EHBO-kit. Een trektocht met de fiets vergt een andere invulling van de EHBO-kit dan een strandvakantie in het Caribisch gebied of een ontspannen verblijf op de camping.

Reisapotheek individueel regelen

Elke EHBO-kit moet individueel worden aangepast aan het type outdoor activiteiten. Zo kan bijvoorbeeld het kleine 'ongelukje' van een fietsval snel worden behandeld met een ontsmettingsmiddel. Een desinfectiemiddel beschermt effectief tegen ontstekingen van de huid en is onmisbaar als eerste hulp. Wanneer je uitgebreid gaat zonnebaden op het strand of op het water, moet er altijd een zonnecrème in de EHBO-kit aanwezig zijn. Sprays en crèmes met panthenol beschermen de gevoelige huid voor en na het zonnebaden. Een remedie die de maag snel kalmeert helpt bij reismisselijkheid mag ook niet ontbreken. Voor een vakantie met de 'kleintjes' zijn oordruppels, neusspray en hoestmiddelen een must in elke reisapotheek. Bij de eerste tekenen kan reeds begonnen pijn verlicht worden. Een EHBO-kit is echter geen vervanging voor een bezoek aan de dokter bij langdurige klachten, en in dit geval is het absoluut noodzakelijk om een specialist te raadplegen. Pijnstillers tegen koorts en diarree moet je ook meenemen, vooral als je naar het zuiden reist. De kruiden en vreemd voedsel die hier worden gebruikt, kunnen de maag irriteren en de lange geplande vakantie voortijdig vertroebelen. Voor de vakantie aan het water hoort een middel tegen insectenbeten in de bagage. De goedkoopste manier is het kopen van een EHBO-kit als set. Hierin heb je de belangrijkste medicijnen en hulpmiddelen bij elkaar voor een snelle behandeling van kleinere noodgevallen. Ook een kleine EHBO-kit voor langere wandeltochten of meer uitdagende outdoor activiteiten moet worden overwogen. Dus niets staat een vakantiereis, een trektocht of een kampeerweekend in de weg.

Neem voorzorgsmaatregelen bij outdoor tochten

Het is verplicht voor elke bestuurder verplicht een EHBO-kit bij zich te hebben. Maar deze voorzorgsmaatregel is ook belangrijk als je in je vrije tijd onderweg bent. Dit geldt vooral voor wandelaars en buitensporters die zich in onbegaanbare gebieden verplaatsen. Hoe groter de groep, hoe uitgebreider deze eerste hulp set moet zijn. Als verantwoordelijke voor dergelijke activiteiten is het het beste om je reisapotheek vooraf te controleren om er zeker van te zijn dat alles compleet is. Spreek af met de deelnemers die de set voor de start zullen dragen. Bij het selecteren van een goed samengestelde set zijn er verschillende functies om rekening mee te houden:

  • Het moet mogelijk zijn om na een ongeval wonden en verwondingen te behandelen.
  • De gewonde moet comfortabel worden neergelegd en tegen afkoeling worden beschermd.
  • Zelfbescherming is belangrijk voor de verzorger.

Welke inhoud is aan te raden?

De basisuitrusting van een EHBO tas bestaat uit verschillende soorten snelwondverbanden, kompressen en pleisters en een verbanddoek. Een nooddeken is ook nodig om de gewonde warm te houden. Fixatieverbanden en koude kompressen zijn ook nuttig. Een schaar en wegwerphandschoenen zijn essentieel. Voor gebruik buitenshuis is het zinvol om de apparatuur aan te vullen met blaarpleisters, een pincet en een flexibele spalk. De materialen voor de behandeling van wonden moeten afzonderlijk worden verpakt om de steriliteit te waarborgen. Zorg er bij de aankoop echter voor dat de buitenverpakking ook gemakkelijk kan worden geopend, vooral onder de emotionele druk van het feit dat het een eerste hulp is. Een checklist om de inhoud te controleren en een korte eerstehulpgids moeten ook worden toegevoegd.