CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Geniet van je herfstige hardloopsessies
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Tentsile

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Tentsile boomtenten voor avonturiers en kampeerders

Beleef kampeeravonturen letterlijk op een nieuw niveau: met Tensile boomtenten zweef je tussen de bomen in de lucht, drijf je op het water met je anker uitgeworpen, of kampeer je klassiek op vaste grond. Kamperen wordt zo een ervaring van de drie elementen.

Wie heeft het uitgevonden?

Het idee van de oprichter Alex Shirley-Smith was even eenvoudig als ingenieus: hij droomde van een mobiele boomhut die duurzaam is en buitenliefhebbers inspireert. Het resultaat is de bekroonde tenten, waarmee je op de meest uiteenlopende locaties je kamp voor de nacht kunt opzetten.

Ongeacht het oppervlak - altijd perfect in bedding

Met de ongelooflijk veelzijdige boomtenten combineer je het comfort van een hangmat met de veiligheid en het comfort van een tent. De keuze van de tentplaats wordt een driedimensionale beslissing, want met de tenten kun je conventioneel kamperen op vaste grond, slapen op grote hoogte en zelfs zwemmen op het water. Als je de tent tussen bomen, hellingen, stenen en natte grond uitrekt, zijn ze niet storender dan slangen, insecten en ander ongedierte.

Hoe werken de Tensile tenten?

Tussen de bomen zijn ze stevig bevestigd met een driepuntsverankering. Je bouwt de spanning van de riemen op met de ratel. Voor de veiligheid en het gemakkelijk in- en uitstappen adviseert de fabrikant een maximale ophanghoogte van 1,20 meter. Foto's van hoger gelegen gebieden zijn genomen door professionals met klimervaring. De minimale afstand tussen de bomen is afhankelijk van het model. Ongeveer 4 meter voor de kleine en 4,50 meter voor de grote boomtenten dienen als ruwe oriëntatie. De riemen beperken de maximale afstand. Elke tent heeft 3 x 6 meter lange banden van 3 x 6 meter, die elk bestand zijn tegen belastingen tot 2,5 ton. Er zijn uitbreidingen voor langere afstanden. Voor de bevestiging heb je drie bomen nodig, die niet noodzakelijkerwijs dezelfde afstand tot elkaar hoeven te hebben. Het is voldoende als de drie verankeringspunten een hoek van minder dan 90° met elkaar maken. Bekijk de video's van de fabrikant voor meer informatie.

Tententype tenten in één oogopslag

Van Tentsile zijn er boomtenten voor maximaal drie personen, met name lichte modellen om te wandelen, hangmatten voor maximaal zes personen en het revolutionaire Universummodel geschikt voor water.

De ultralichte boomtenten T-Mini, UNA en Flite+ zijn de meest lichte modellen

T-Mini tenten wegen slechts 1,8 kg en hebben geen bescherming tegen insecten of regen. Twee volwassenen kunnen hier comfortabel slapen zonder hun uitrusting en profiteren van het ultralichte gewicht tijdens het wandelen. Onder de tenten voor particulieren vind je de 2,8 kg Tentsile UNA, een geweldig instapmodel dat ook ruimte biedt voor je uitrusting. De boomtent beschermt tegen regen en kan op de meest ongebruikelijke plaatsen worden opgezet. De Flite+ Tent weegt slechts 3,2 kg. Ideaal voor twee mensen die hun tent mee willen nemen op lange wandelingen en voor wie een licht gewicht en een kleine verpakking belangrijk zijn.

Tentsile Connect, Stingray, Stealth en Vista voor twee of drie personen

De Tentsile Connect, met zijn stijlvolle ontwerp, is ook ontworpen voor twee personen. Vier grote ingangen maken van de tent een ruimtewonder dat bijzonder geschikt is voor lange mensen. Hij kan een belasting tot 400 kg dragen en weegt 7 kg. In de bekroonde Tentsile Stingray boomtent met insectengaas kunnen maximaal drie personen zich comfortabel voelen. Deze tent is ideaal voor gezinscampings. De Stingray is een van de meest succesvolle modellen van het merk, weegt 9 kg en heeft een belasting van 400 kg. De boomtenten Tentsile Stealth zijn gebaseerd op de Trillium hangmat, zijn het meest veelzijdige model en wegen 9 kg. Ze hebben drie ingangen, ruimte voor drie personen en een afneembare regenhoes. De Vista Tree Tent heeft een afneembare bovenkant. Het insectengaas kan worden verwijderd om een volledig open hangmat te creëren. Vergeleken met de uitstekende regenbescherming van andere modellen, biedt de Vista-versie een matige bescherming, maar is perfect voor nachten onder de sterrenhemel. Het heeft vier ingangen.

Maximale robuustheid en duurzaamheid: de Safari serie

De fabrikant heeft versies van de Safari Range ontworpen voor het zwaarste continue gebruik onder extreme klimatologische omstandigheden. Deze boomtenten zijn geschikt voor installatie in de tuin of als huurtent het hele jaar door.

Innovatieve hangmatten met 3-puntsbevestiging

Om te ontspannen is er de enorme Trillium hangmat met ruimte voor drie personen en de nog grotere Trillium XL voor zes personen met een draagvermogen van 550 kg. Je bevestigt de bijzondere hangmat met het driepuntsverankeringssysteem. Dus je bent ongelooflijk flexibel bij het kiezen van een plaats.