CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Skylotec — Veiligheidssystemen voor op hoge hoogtes
Voor het veilig bereiken van de top, kun je vertrouwen op de uitstekende producten van het familiebedrijf SKYLOTEC uit Neuwied. Dit bedrijf, opgericht in 1947, is gespecialiseerd in veiligheidssystemen voor sport en de industrie en hoort tot de internationale marktleiders op dit gebied. Al tientallen jaren vertrouwen bergbeklimmers op het grote en innovatieve assortiment met onder andere harnassen, Via Ferrata sets, helmen, karabijnhaken en nog veel meer.

Skylotec

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Geslacht

Maat

  • M

Kleur

  • grijs
  • turquoise

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Skylotec Limestone Harnas Dames, grijs/turquoise
Skylotec Limestone Harnas Dames, grijs/turquoise grijs/turquoise
Skylotec
Limestone Harnas Dames, grijs/turquoise
Adviesprijs € 110,00 € 39,99
  • Varianten: M
- 63 %
UITVERKOOP

SKYLOTEC: Alles voor de klimsport

Skylotec skihelm kopen bij CAMPZ

Als je gaat klimmen, heb je materieel nodig waarop je kunt vertrouwen. Het Duitse bedrijf SKYLOTEC is gespecialiseerd in veiligheid op grote hoogtes. De onderneming werd in 1947 opgericht en is uitgegroeid tot één van de marktleiders op het gebied van persoonlijke valbescherming en veiligheidssystemen voor de industrie en sport. Experts uit de bergsport zorgen ervoor dat de producten optimaal worden afgestemd op de behoeftes van klimmers. SKYLOTEC levert klimharnassen, touwen, karabijnhaken, abseil-materieel, klimhelmen, klimgordels, klimbanden, magnesiumkrijtbak en alle andere accessoires die jij als klimmer nodig kunt hebben. En alles ‘made in Germany’, vertrouw op de Duitse degelijkheid!

Van binnen naar buiten

In Nederland zijn op verschillende plekken klimhallen te vinden. Maar het is natuurlijk fantastisch als je ook buiten kunt klimmen. Het is verstandig om van te voren in ieder geval genoeg ervaring op te doen in een klimhal. Buitenklimmen vergt namelijk wat meer van je. In een klimhal zijn routes vooraf uitgezet, terwijl dat buiten niet zo is. Je zult buiten altijd moeten voorklimmen. Voor je naar buiten gaat is dan het ook aan te raden om een cursus outdoor voorklimmen te volgen.

Wat neem je mee

Als je gaat klimmen in een klimhal heb je niet zo veel materiaal nodig: klimschoentjes, een pofzak, een klimgordel en een zekeringsapparaat. Je maakt het zekeringsapparaat aan de zekerlus van je klimgordel vast met een karabijnhaak of musketonhaak. Voor buiten heb je in ieder geval ook een touw nodig en tussenzekeringen (ook setjes genoemd) waarmee het touw aan de haken in de rots verbonden is. Het is ook verstandig om een helm mee te nemen. Er kan zo maar een steen of tak of setje naar beneden komen!

Zorg voor een goede klimhelm

Klimhelmen zijn er in allerlei uitvoeringen. Skylotec biedt helmen met royale ventilatieopeningen. Dit model, de Grid Vent is hierdoor ideaal voor warme dagen, terwijl de bescherming optimaal blijft. De inmold constructie zorgt ervoor dat de helm erg licht is en een verbeterde pasvorm heeft.

De SKYBO helm heeft een optimale ventilatie dankzij een geïntegreerd ontluchtingssysteem. Deze helm kan met een wiel aan de achterkant op de hoofdomtrek worden aangepast. Er zijn ook modellen voor kinderen, die lichter zijn dan volwassen helmen, maar toch erg sterk.

Kies de juiste Skylotec klimgordel

Een ander item dat onmisbaar is, is je eigen klimgordel. Er zijn verschillende types klimgordels beschikbaar, heupgordels, borstgordels en integraalgordels. Het vaakst worden heupgordels gebruikt. Skylotec heeft speciale modellen voor zowel mannen als vrouwen. De modellen Limestone en Granite zijn beschikbaar in een dames èn een herenversie. Borstgordels worden in combinatie met een heupgordel gebruikt, Skylotec Dunit is een borstgordel die geschikt is voor gebruik met alle verschillende heupgordels. Een integraalgordel is een borst- en heupgordel ineen.

Kies het juiste materiaal voor je gaat klimmen, dan kom je zeker aan de top!