CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Eindeseizoensuitverkoop! Bespaar tot 60%1
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Rossignol

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Rossignol: sinds 1907 hoge kwaliteit in de sneeuw

Skihelm online bestellen van Rossignol op CAMPZ

Rossignol is een bekende naam in de wintersport. Het bedrijf werd in 1907 opgericht door Abel Rossignol, die zijn houtbewerkingscapaciteiten gebruikte om houten ski’s te fabriceren. In de jaren zeventig was het bedrijf de grootste producent van ski’s ter wereld. De afgelopen jaren breidde het Rossignol zijn assortiment uit van ski’s, snowboards tot alles wat daarbij komt kijken, van ski-kleding tot schoenen, van skibrillen tot handschoenen, rugzakken en skihelmen.

Steeds vaker met skihelm op de piste

Tot een aantal jaar geleden was het erg ongebruikelijk om skihelmen te gebruiken. Tegenwoordig zijn de inzichten daarover veranderd. Inmiddels is het in verschillende landen, onder andere in Oostenrijk en Italië, voor kinderen tot 15 jaar verplicht om een skihelm te dragen en steeds meer volwassenen kunnen gaan ook niet meer zonder helm de piste op. Doordat mensen met nieuwe types ski’s steeds harder gaan skiën komt steeds vaker letsel aan het hoofd voor. Een goede helm draagt bij aan het voorkomen van ernstig letsel. Als echte expert op skigebied kunnen skihelmen dan ook niet ontbreken in het Rossignol assortiment.

Zorg voor een goede helm

Goede skihelmen moeten voldoen aan specifieke veiligheidseisen die zijn vastgelegd in de EN 1077 norm. Het is belangrijk dat een helm geen scherpe delen heeft. Als je met je skihelm valt en hij heeft een harde klap gemaakt, dan is het dempingsmateriaal waarschijnlijk beschadigd. Dan zul je een nieuwe helm moeten kopen. Koop om die reden ook geen tweedehands skihelm.

Rossignol skibrillen online bestellen

Wat een fijne bijkomstigheid is van een skihelm, is dat je er meestal geen muts onder hoeft te dragen. Rossignol heeft een groot aantal verschillende skihelmen voor zowel dames, heren en kinderen.

Een beter zicht met een Rossignol skibril

Sommige skihelmen hebben een geïntegreerd vizier. Dat is bij Rossignol zo bij de Allspeed Visor Impacts helmen voor volwassen en Whoopee Impacts helmen voor kinderen. Als je een helm kiest zonder vizier, zul je een skibril nodig hebben. Het is belangrijk dat je een model kiest dat compatibel is met je helm. Daarnaast moet je letten op het type lenzen dat in de skibril zit. Sommige modellen worden standaard geleverd met drie verschillende lenzen zodat je voorzien bent voor ieder weertype. De Airis en Maverick brillen van Rossignol hebben Sonar Spheric-lenzen van Zeiss Optics, die zorgen voor een breder gezichtsveld en een beter contrast bij alle verschillende lichtomstandigheden. Let ook op de aanwezigheid van ventilatie en anticondenscoating.