CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

POC, een toonaangevende fabrikant van helmen, brillen, bescherming en kleding, is bekroond met meer dan 60 internationale veiligheids-, ontwerp- en innovatieprijzen. POC is in 2005 in Zweden opgericht en heeft als motto 'het beschermen van levens en het verminderen van de gevolgen van ongelukken voor sporters en iedereen die graag actief is'.

Top categorieën van POC

Ontdek de nieuwe producten van POC

The Whole Helmet Concept™

Alle POC-helmen zijn ontwikkeld volgens het Whole Helmet Concept™, waarbij elk aspect van de helm en elke geïntegreerde technologie moet samenwerken om de veiligheid als geheel te verbeteren. POC vindt dat geen enkele specifieke technologie alleen een helm kan definiëren en maakt dus gebruik van het Whole Helmet Concept™ om bescherming te bieden die als een eenheid werkt.

POC

4 Artikel
Filter
Terugzetten

Maat

 • L

Kindermaat

 • 128
 • 134

Kleur

 • geel
 • groene
 • paars
 • wit

Prijs

tot

Klantenbeoordelingen

 • 1
 • 1
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
POC Levator MIPS Helm, violet/wit
POC Levator MIPS Helm, violet/wit violet/wit
POC
Levator MIPS Helm, violet/wit
Adviesprijs € 549,99 € 186,99
gratis verzending
 • Varianten: XS-S | 51-54cm
- 66 %
UITVERKOOP
POC POCito VPD Air Protector Vest Kinderen, groen
POC POCito VPD Air Protector Vest Kinderen, groen groen
POC
POCito VPD Air Protector Vest Kinderen, groen
Adviesprijs € 99,99 € 74,99
 • Varianten: L | 140-160
- 25 %
UITVERKOOP
POC Hood Jongeren, geel
POC Hood Jongeren, geel geel
POC
Hood Jongeren, geel
€ 89,99
gratis verzending
 • Varianten: 8Y | 130
POC Aspire Mid Zonnebril, geel
POC Aspire Mid Zonnebril, geel geel
POC
Aspire Mid Zonnebril, geel
€ 199,00
gratis verzending

Veilig skiën met POC-gear

POC skihelm

Het Zweedse bedrijf POC is een belangrijke speler op het gebied van sportbescherming, met name voor skiërs, snowboarders en wielrenners en MTB-ers. Het bedrijf werd in 2005 opgericht en bracht toen nieuwe ideeën en oplossingen op de markt om de veiligheid van wedstrijdskiërs te verbeteren. De producten waren speciaal ontworpen om de impact op het hoofd en het lijf bij een val te beperken. In samenwerking met sportartsen, hersenchirurgen en specialisten op het gebied van rugletsel ontwikkelde POC helmen en rugbescherming. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de belangrijkste producenten van deze producten en won hiermee talloze prijzen op het gebied van veiligheid, design, innovatie en business.

Professionele sporters

In 2006 brak het bedrijf internationaal door, toen de Amerikaanse wedstrijdskister Julia Mancuso de gouden medaille op de Winterspelen in Turijn won en daar een POC helm en skibril droeg. Inmiddels heeft de onderneming een aanzienlijk marktaandeel voor sportbescherming voor skiën, snowboarden en mountainbiken. POC werd in 2014 officieel leverancier van de fietshelmen en –brillen van het Cannondale-Garmin Pro Cycling team en sloot een overeenkomst met Volvo Car Group voor de ontwikkeling van nieuwe producten op het gebied van veiligheid.

Extra veilige skihelm

Een van de belangrijkste productlijnen van POC zijn ski-helmen. Een zogenaamde in-mold helm constructie is lichtgewicht, maar is niet resitent genoeg door de dunne buitenkant. Door een aramidelaag in de kern te maken blijft het gewicht gereduceerd, maar wordt de veiligheid een stuk verbeterd. Er worden bruggen van aramide in de helm gemaakt, waardoor de impact van de krachten over een groter oppervlakte worden verdeeld en de helm ook structureel sterker wordt. De POC- helmen bieden extra bescherming bij impact onder een schuine hoek – de meest voorkomende blessures aan het hoofd komen door een val onder een schuine hoek. Normaal gesproken worden helmen gemaakt van EPS, dat heel goed klappen kan opvangen. Maar de compressie is permanent na een klap. POC past geëxpandeerd polypropyleen (EPP) toe, dat dit probleem niet heeft.

Skibril van POC

Aerodynamische producten

Sinds 2014 richt POC zich ook met nog meer aandacht op de wielrensport. Het bedrijf heeft een design-programma opgezet speciaal om de veiligheid van wegwielrenners te verhogen, maar ook om de prestaties te verbeteren. Er is in dit programma specifiek aandacht voor aerodynamica om de producten te optimaliseren, waardoor wielrenners nog sneller kunnen gaan, terwijl ze minder energie verbruiken. Deze kennis wordt uiteraard verwerkt in alle producten die op de markt worden gebracht. Alle producten worden getest door professionele sporters.

Multidisciplinair ontwerp

Hoewel helmen en sportbescherming de belangrijkste producten zijn van POC, zijn van dezelfde producent ook skibrillen, zonnebrillen en sportkleding te verkrijgen. Al deze producten zijn ontworpen door een team van industrieel, mode- en grafisch ontwerpers en engineers. De multidisciplinaire groep enthousiaste medewerkers is niet zo maar in dienst bij POC. Het bedrijf selecteert haar personeel ook op passie voor de activiteiten waarvoor het producten maakt.