Canyoning

(0 Producten)

  Prijs (€)

  • -
    Bevestigen
SORTEREN
Pagina0van
SORTEREN
Pagina0van

Canyoning - Voordelig online kopen bij CAMPZ

Canyoning is het volgen van de loop van een een rivier door een kloof of canyon. De canyon kan ook droog liggen. Dat kan komen doordat de rivier tijdelijk is opgedroogd vanwege droog, warm weer. Of de loop van de rivier is verplaatst door erosie. Canyoning is waarschijnlijk de meest veelzijdige en meest spectaculaire sport. Al lopend, zwemmend, kruipend, klimmend, abseilend, springend en glijdend baant u zich een weg door de canyon.

Elementen van verschillende sporten, beleef ze met canyoning

Bij Canyoning komen er verschillende soorten hindernissen op uw pad. Deze hindernissen kunt u overwinnen door het toepassen van technieken uit verschillende sporten. Een grote rots bijvoorbeeld, gaat u klimmend en abseilend te lijf, onderdelen van de bergsport. Om de rivier door te komen moet u natuurlijk kunnen zwemmen, soms zelfs wildwaterzwemmen. Ook kunt u voor watervallen komen te staan. Sommige watervallen hebben de rots zodanig uigesleten, dat een heuse glijbaan is ontstaan. Het is belangrijk dat u een goede conditie en totale controle over uw lichaam heeft om de tocht volbrengen.

Wat heeft u nodig voor een veilige canyoning tocht?

Voor het veilig beoefenen van de canyoningsport is een goede voorbereiding van belang. Zorg voor goede kleding en materialen. Om in de canyon af te dalen is een canyoning gordel met een stevig touw noodzakelijk. De rotsen kunnen door water en mos spekglad zijn. Om uitglijden te voorkomen, heeft u stevige schoenen met een grof profiel nodig. Om u tegen het ijskoude water te beschermen, draagt u een wetsuit. Het beschermt u ook tegen de harde en scherpe rotsen. Hoe voorzichtig u ook bent, bij deze gevaarlijke sport zit een ongeluk in een klein hoekje. Een helm is dus geen overbodige luxe, evenals een complete EHBO-set.

Canyoning - Overige benodigdheden

Veel materialen die gebruikt worden in de bergsport kunt u ook gebruiken bij uw tocht door een canyon. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: Canyoning is een spectaculaire sport waarbij u op bijzondere plekken komt. Naast de spanning van de te overwinnen obstakels zult u zeker genieten van de adembenemende omgeving van de canyon.
canyoning equipment online kopen


Klantenservice
Heb je vragen? Neem dan contact op met onze experts! Ma. t/m vr. 10u.-18u.
010 8080415
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €10,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4
Tevreden klanten
Ben je tevreden met onze service? Schrijf een beoordeling en help anderen!
Schrijf een beoordeling