CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Geniet van je herfstige hardloopsessies
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Nutrixxion

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Je bent wat je eet: Nutrixxion

Je bent wat je eet - dat is de slogan van Nutrixxion, Duitse producent van sportvoeding voor duursporters. Het bedrijf werd in 2009 opgericht en bracht toen sportdranken, repen en gels op de Duitse markt. Nutrixxion onderscheidt zijn van haar concurrenten zowel in smaak als in ingrediënten. De producten bevatten naast koolhydraten ook aminozuren, om het herstellen van de spieren te bevorderen. Het bedrijf was één van de eersten die in haar producten isomaltose toepaste in plaats van glucose en fructose.

Nieuwe ideeën worden na werktijd geboren

In de afgelopen jaren werden diverse voedingssupplementen aan het assortiment toegevoegd alsmede glutenvrije en lactosevrije producten. Op de eigen R&D afdeling ontwikkelt Nutrixxion producten van de hoogste kwaliteit. Dat begint bij de ingrediënten, die uitgebreid getest worden door een team van biologen en levensmiddelentechnologen. De producten bevatten geen grondstoffen die op de WADA (Wereld Anti-Doping Associatie) -lijst van verboden middelen staan.

Het Nutrixxion team bestaat uit sportieve mensen die regelmatig samen gaan sporten. Tijdens de activiteit buiten het werk worden regelmatig nieuwe ideeën geboren. Bij de ontwikkelingen worden altijd professionele en amateursporters betrokken, maar ook wetenschappers en sportartsen.

Een reep voor, tijdens en na de activiteit

De Nutrixxion energierepen zijn goed te kauwen en licht verteerbaar. Ze zijn beschikbaar in legio verschillende smaken, voor elk wat wils, er zijn zowel zoete als hartige uitvoeringen. Er zijn energierepen van fruit of havermout met extra koolhydraten en vitaminen. Deze zijn vooral geschikt om te nuttigen voor of tijdens de activiteit. Je kunt ongeveer een uur voor je gaat sporten een reep nemen. Tijdens een inspanning zoals hardlopen, kan je lichaam 60 tot 90 gram koolhydraten per uur opnemen afhankelijk van hoe intensief je sport. Een Nutrixxion energiereep heeft ongeveer 35 gram. Er zijn ook repen die meer geschikt zijn om na afloop van het sporten te nemen. Deze hebben een hogere proteïne gehalte, ongeveer 32% om het herstellen van de spieren te bevorderen.

Poeders en gels houden energie en eiwit op peil

Nutrixxion levert ook diverse poeders om sportdranken van te maken. Voor tijdens het sporten zijn met name de Endurance en XX Force varianten geschikt. Deze zijn er in de klassieke smaken citroen en sinaasappel en er zijn ook producten met cafeïne voor een extra boost, als de man met de hamer op de loer ligt. Om je energiepeil hoog te houden zijn ook diverse gels in het assortiment van Nutrixxion opgenomen. Om na het sporten het eiwitgehalte te herstellen zijn speciale shakes beschikbaar, zoals Nutrixxion Whey Isolate 100. Deze hebben een hoog gehalte aan arginine en vitamine B12, B1, B2, B6 en C. Dit product is ook geschikt om te gebruiken als je wil afvallen. De eiwitten zorgen namelijk voor een betere vetverbranding bij inspanning.