Je kunt de beveiligde pagina van PayPal niet zien?

Klik hier
om te heropenen en je aankoop af te ronden

Een ogenblik geduld s.v.p. Je bestelling wordt verwerkt.

Scandinavische Weken - Topuitrusting voor outdoor helden

Nordisk

Trek - Camp - Live
Het Scandinavische bedrijf Nordisk was oorspronkelijk een specialist voor veren en dons. Met hun hoge kwaliteit, was er echter al snel een basis gelegd voor een uitgebreid assortiment outdoor kleding en uitrusting. De naam Nordisk — met de ijsbeer als logo — staat sinds 1991 garant voor innovatieve en modieuze producten voor onder elke omstandigheid.

Nordisk tenten

Ontdek de toptenten van Nordisk

Meer topcategorieën

Duurzaamheid bij Nordisk

Nordisk is lid van de BSCI

Nordisk is een wereldwijd opererend bedrijf met globale toeleveringsketens. Met hun lidmaatschap van het BSCI (Business Social Compliance Initiative), waartoe meer dan 1000 bedrijven horen, zetten ze zich in voor de verbetering van internationale arbeidsomstandigheden, sociale vooruitgang en de bescherming van de rechten van werknemers.

Duurzaam en milieuvriendelijk de toekomst tegemoet

Op basis van de Europese chemicaliën verordening REACH, werkt Nordisk er actief aan om tijdens het productieproces en voor hun producten alleen materialen en chemicaliën te gebruiken, die niet schadelijk zijn voor het milieu. Het doel van Nordisk, is het minimaliseren van de hoeveelheid PVC en het maximaliseren van het gebruik van gerecycled materiaal.

Nordisk volgt de wereldwijde doelstellingen van de VN

Samen met de VN, steunt Nordisk actief een wereldwijd project dat gericht is op het bestrijden van ongelijkheid en het stoppen van de klimaatverandering. Al in 2015 hebben veel staatshoofden en regeringsleiders overeenstemming bereikt over 17 duurzaamheidsdoelstellingen voor een betere wereld in 2030. Nordisk is er trots op, bij te kunnen dragen een aan het bereiken van de gestelde doelen.

Laad meer

Nordisk

210 Producten
Sorteren
 
Pagina 1 van
4

Nordisk hoogwaardige outdoor artikelen

Nordisk is een Deense outdoor fabrikant, gespecialiseerd in tenten en accessoires. Het bedrijf werd in 1901 opgericht door Hans Ove Lange in Kopenhagen onder de naam Nordisk Fjer en begon met de handel in dons en veren. Een paar jaar later produceerde het ook beddengoed en dekens en opende het vestigingen in China en de VS. De ontwikkeling van de slaapzakken begon in 1941, en ongeveer een kwart eeuw later werd met de oprichting van het merk Caravan eindelijk de nadruk gelegd op de outdoor sector. In de jaren zeventig werd het assortiment uitgebreid met tenten en rugzakken naast slaapzakken en matten, en in de jaren tachtig met kookgerei, schoenen, kompassen en messen, waardoor Caravan een van de eerste full-range leveranciers in de buitenindustrie is. In 1991 moest Nordisk Fjer het faillissement aanvragen en is sindsdien blijven bestaan als Nordisk Freizeit GmbH, het merk Caravan werd omgedoopt tot Nordisk. Zo heeft het bedrijf zijn weg terug naar succes gevonden, is nu vertegenwoordigd in 14 landen in Europa en Azië en heeft het kantoren in Denemarken, Duitsland en de belangrijkste productielocatie China. Nordisk Online Shop

Milieubescherming en duurzaamheid

Nordisk voldoet aan REACH, een lijst van verboden en geplafonneerde stoffen, en is lid van het BSCI (Business Social Compliance Initiative), een platform om sociale normen te verbeteren. Daarnaast voldoen alle producten aan de Oeko-Tex Standard 100, een onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor textielproducten.

Producten van Nordisk

Tenten: De tenten kunnen worden onderverdeeld in drie varianten volgens de twee criteria comfort en gewicht:
  • Gezellige en comfortabele "vrije tijd" tenten,
  • "Prestatie" tenten, die een middenweg bieden tussen luxe en een laag gewicht, en
  • aangenaam lichte "Lightweight" en "Ultra Lightweight" tenten.
Deze tenten zijn op hun beurt weer onderverdeeld in
  • Koepeltenten die eenvoudig gestructureerd en gemakkelijk op te zetten zijn,
  • tunneltenten, die ruimer zijn, maar ook gevoeliger voor sterke wind, en
  • Geodetische tenten voor extreme wind- en weersomstandigheden.
Daarnaast biedt Nordisk ook tarps aan, dat zijn veelzijdige dekzeilen die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt als zon-, wind- en regenbescherming, of als noodopvang en vervanging van een tent. Als tentaccessoires worden extra vloerzeilen, dekzeilen, zeilstokken en diverse pinnen aangeboden, die speciaal voor verschillende soorten oppervlakken gemaakt zijn en van titanium, aluminium of staal zijn gemaakt. Bijzonder is de 'Legacy', een oversized katoenen tent die plaats biedt aan maximaal 30 personen.

Slaapzakken

Alle slaapzakken zijn getest volgens de Europese norm (EN) 13537. Met uitzondering van de bekroonde "Bering -3°", die met ThermoDry-vezels is gevoerd, zijn de slaapzakken gevuld met Europees ganzendons of speciaal ontwikkelde polyestervezels. Als slaapzakaccessoires biedt Nordisk Inlettsm die de isolatiecapaciteit verhogen, extra kussens, donsschoenen en badtextiel.

Matten:

Er is een keuze uit verschillende constructies:
  • Geperforeerd schuim dat zorgt voor een laag gewicht en een lage verpakkingsgrootte door de gaten,
  • Buisschuim, waarvan de horizontale buizen de lucht omsluiten en zo voor een goede isolatie zorgen, of
  • Volschuim dat comfortabel ligcomfort combineert met volledige isolatie.


Klantenservice
Heb je vragen? Neem dan contact op met onze experts!
Ma. t/m vr. 10u.-17u.
0800 0207140
Nieuwsbrief
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €10,-.
Er wachten exclusieve aanbiedingen en kortingsacties op je.4

VERKLARING GEGEVENSBESCHERMING
Tevreden klanten
Ben je tevreden met onze service? Schrijf een beoordeling en help anderen!