CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Uitrusting voor winteravonturen
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Kryptonite

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Je fiets voor altijd veilig met een Kryptonite slot

De historie van Kryptonite gaat bijna vijftig jaar terug toen Michael Zane het eerste U-fietsslot uitvond. Het slot doorstond een zware test: Een fietsenwinkel in New York maakte het frame van een fiets vast met het U-slot. Een paar dagen later was de fiets totaal gestript. Maar het slot en het frame zaten nog op hun plek. Ook al hadden dieven geprobeerd het te forceren: het was niet gelukt. Eén van de opvolgers van het eerste Kryptonite slot: K4 U Lock was zijn tijd ver vooruit en is iconisch geworden, zowel om het design als om de mechanische eigenschappen. Het slot ontving nota bene een prijs van het New Yorkse Museum of Modern Art (MOMA).

Welk slot kies je?

In de jaren die volgden gingen de ontwikkelingen door en zijn talloze andere fietssloten aan het assortiment van Kryptonite toegevoegd. Om de keuze voor een fietsslot te vergemakkelijken heeft Kryptonite een rating systeem bedacht, dat de sloten classificeert van 1 tot 10. Een slot met een 10 is het veiligste slot. Welk slot je moet gebruiken hangt af van waar je je fiets stalt en hoe lang. Stal je je fiets een hele nacht in een drukke stad, dan heb je een beter slot nodig dan wanneer je een snelle stop op het platteland maakt. Kryptonite geeft als tip wel om altijd twee sloten te gebruiken. Meestal haken fietsendieven dan af en zoeken een andere fiets.

Hoge veiligheid met beugelsloten

Kryptonite heeft verschillende soorten beugelsloten (U-locks). Het verschil zit in de afmetingen van de beugel, de dikte van de beugel (tot wel 18 mm), de manier van open en dicht doen (met een sleutel of cijfercode) en de security rate, die niet lager dan 6 is. Daarmee zijn deze U-sloten geschikt om je fiets in de stad te stallen. Over het algemeen hebben kabelsloten een minder hoge rating. Maar ze zijn praktisch om mee te nemen omdat ze wat compacter zijn. Ook is de kabel vaak lang, waardoor je je fiets gemakkelijker aan een paal kunt vastmaken. Ook deze sloten zijn beschikbaar met sleutels of een cijfercode.

Vouwslot bestellen van Kryptonite

Kettingsloten en opvouwbare sloten

Kettingsloten zijn er ook voor verschillende toepassingen. De kettingen met een hoge veiligheidsrate hebben dikke schakels en een nieuw type slot dat door Kryptonite gepatenteerd is. Er zijn ook kettingsloten beschikbaar in vrolijke kleuren, om bijvoorbeeld je fiets eventjes op slot te zetten voor je eigen huis of in de berging. Tot slot bestaan er ook opvouwbare sloten van Kryptonite in verschillende lengtes. De compacte afmetingen maken dit gemakkelijke sloten om mee te nemen.