CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Majpartaj Sale - maar voor beperkte tijd!
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €696
VRAGEN? KLIK HIER!
Koopadvies - kledinglaag 3
Koopadvies
- kledinglaag 3

3. Bekledinglaag

Kledinglaag 3 is de afstotende laag en bestrijkt de hele buitenlaag. Het wordt gebruikt voor bescherming tegen wind, regen en kou. Voornamelijk gaat het hier over jassen en regenbroeken. Kledinglaag 3 is de buitenste laag en dient om te beschermen tegen wind, regen en kou.

Daarom vallen in deze categorie:

Meestal zijn alle producten in deze cateogrie water- en winddicht. Om deze laag kleding waterdicht te krijgen, worden membranen of coatings gebruikt, die zijn gelegen langs de buitenste laag van het kledingstuk. Membranen zijn vaak van veel hogere kwaliteit en minder slijtgevoelig dan coatings, maar coatings zijn voor de meeste gebruikers toereikend.

In principe zijn 2-, 2,5- en 3-laags kleding als volgt te onderscheiden: Het 3 laags product bestaat uit de shell stof, membraan en voering. Deze zijn aan elkaar gelamineerd om een laag te vormen. In de 2-laags kleding is het product niet verbonden met het membraan en de buitenstof, maar hangt het los in de jas. Een 2,5-laags product is slechts een beschermende laag, vaak zichtbaar in de vorm van een honingraat rooster. In principe worden de 3-laags producten gezien als de meest robuuste, terwijl de 2,5-laags producten het snelst slijten, maar deze zijn wel weer extreem licht.

Vedere tips

  • Houdt u rekening met het feit dat veelvuldig om- en afdoen van de rugzak een zware last voor het materiaal kan zijn.
  • Water bestendige ritsen laten alleen water door bij zeer ongunstige omstandigheden.
  • Die richtige Jacke muss man immer für sich selber finden. Jeder hat ein anderes Wärme- und Kälteempfinden und benötigt daher unterschiedliche Ausrüstung bei gleichen äußeren Voraussetzungen.
  • De juiste jas moet u altijd zelf vinden: iedereen heeft een andere perceptie van warmte en kou en vereist daarom een verschillende uitrusting bij verschillende omstandigheden.