CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Express Sets
Express Sets – De verbinding tussen haak en touw
In het verleden werden karabiners vaak rechtstreeks in pitons geklikt. En toen kwamen de express sets. Tegenwoordig horen ze tot de absolute basisuitrusting van klimmers. Een set bestaat uit twee karabiners die met elkaar verbonden zijn, door een uiterst sterke strop. Express sets, soms ook expresse of gewoon exe genoemd, vormen een praktische verbinding tussen touw en haak. Terwijl de iets grotere karabiner in de haak wordt geklemd, wordt de kleinere karabiner aan het touw geclipt. Dit creëert een uiterst nuttige verbinding tussen de karabiner aan de rotszijde en die aan de touwzijde, waardoor de tussenbinding wordt verlengd en de wrijving minder is. Zoals voor alle klimuitrusting geldt, moeten ook express sets bij de minste beschadiging worden vervangen!

Express sets

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Express sets

Wanneer je op zoek bent naar accessoires voor de klimsport heb je heel wat opties om uit te kiezen. Een van de zaken die je zeker nog hebt is een express set. Deze set bestaat uit karabijnhaken die je nodig hebt om te klimmen. Bij Campz vind je heel veel verschillende Express Sets en ben je in staat om de beste keuze te maken voor jouw volgende klimavontuur. Of je nu gaat sportklimmen of kiest voor alpine klimmen: er is voor iedere situatie een goede set te vinden. Bekijk hier jouw mogelijkheden!

Wat vind je hier?

Op deze pagina vind je een overzicht van alle express sets in het assortiment van Campz. En met alles op één plek is het heel goed mogelijk om een set te vinden dat aan jouw wensen voldoet. Je kunt hier niet alleen kiezen voor sets van diverse merken, maar het is ook mogelijk om te kiezen op basis van toepassing en sluitwijze. Op deze manier is het heel goed mogelijk om de beste aankoop te doen voor jouw situatie. Heb je hulp nodig bij het vinden van de beste set? Dan kun je ook altijd contact met ons opnemen: wij helpen je graag met het maken van een goede keuze.

Express sets voor alle toepassingsgebieden

Je kunt hier terecht voor verschillende soorten express sets. Er zijn meerdere toepassingsgebieden waar sets voor beschikbaar zijn. Het is onder andere voor alpine klimmen en sportklimmen mogelijk goede sets te vinden. Welke express set jij kiest is dus grotendeels afhankelijk van het toepassingsgebied. Wanneer je de verschillende express sets gaat bekijken, zul je bij de specificaties ook het toepassingsgebied zien staan. Op deze manier is het goed mogelijk om de juiste keuze te maken.

Het is ook belangrijk om de juiste sluitwijze te kiezen. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende opties, en welke sluitwijze het beste is, is afhankelijk van je voorkeuren en waar je gaat klimmen. Je hebt de keuze uit de volgende soorten sluitwijze:

  • Straight gate/bent gate
  • Straight gate/straight gate
  • Straight gate/wire gate
  • Wire gate/wire gate
  • Speciaal

De waarde van express sets

Voor iedere klimtocht heb je een express set nodig. Hier zitten karabijnhaken aan die je aan het touw bevestigd. het is altijd belangrijk om meerdere express sets met je mee te dragen. Wanneer een haak breekt of beschadigd, kun je deze gemakkelijk en snel vervangen. Karabijnhaken bieden stevigheid en flexibiliteit: of je nu gaat alpine klimmen of dat je de rotsen rondom meren in Italië of België gaat beklimmen. Express sets zijn onmisbaar bij sportklimmen en alpine klimmen.

AustriAlpin, Climbing Technology en meer merken

Bij Campz kies je voor express sets van topmerken. De merken zijn stuk voor stuk bekend in de klimwereld en bieden dan ook kwaliteit en zekerheid. Je kunt kiezen voor express sets van Climbing Technology, een grote naam in de klimsport. Verder zijn ook topmerken als AustriAlpen en Camp te vinden bij Campz. Je bent dus altijd verzekerd van de beste kwaliteit. Ontdek jouw mogelijkheden en bekijk het complete aanbod online!

Express set nodig? Bekijk hier je opties

Een express set nodig voor je volgende klimavontuur? Bij Campz heb je de keuze uit meer dan 160 artikelen: dit betekent dat je altijd de gewenste set kunt vinden. De karabijnhaken hebben diverse sluitingen en het is aan jou om hier een keuze in te maken. Dankzij het handig filtermenu is het mogelijk om snel te vinden waar je naar op zoek bent.

Heb je een express set gevonden die aan jouw wensen en eisen voldoet? Dan kun je heel gemakkelijk je bestelling plaatsen: dit is met een paar muisklikken geregeld. We zorgen ervoor dat jouw set zo snel mogelijk naar je toekomt. Wist je dat je bij Campz vanaf €69 geen verzendkosten betaalt? Je profiteert hiermee van nog meer gemak. Ontdek zelf al jouw opties bij Campz en bestel vandaag nog je express set online!