Tested by CAMPZ: GORE Wear Shakedry Jas & Outfit

Tested by CAMPZ: GORE Wear Shakedry Jas & Outfit

Als je niet zeker weet of het mooi weer wordt, heb je twee opties. Je kunt thuis blijven en uit het raam staren, of je aankleden en de deur uit gaan. GORE Wear producten zijn al lang toonaangevend in all-weather-kleding. Hun SHAKEDRY technologie biedt echter een nieuw niveau van bescherming: een combinatie van maximaal ademend vermogen met een zeer compacte pakmaat. Onze collega Laura koos voor het warme en vochtige klimaat van Taiwan om een complete Gore outfit en de SHAKEDRY jas met capuchon te testen.

Voor Taiwan's regenseizoen had ik kleding nodig die licht, ademend en regendicht was en een kleine pakmaat had.

Als ze de wereld niet aan het ontdekken is, zorgt Laura voor onze online nieuwsbrieven. Ze onderzoekt nieuwe onderwerpen, coördineert onze berichten en kiest de foto's uit. Ze is ook verantwoordelijk voor al onze werkstudenten en stagiaires.

Ik ga vooral op vakantie om nieuwe omgevingen te leren kennen, bijzondere plekken te ontdekken en verschillende indrukken op te doen van de omgeving. Hoewel ik graag steden verken, ga ik ook graag de natuur in. Ik ga liever te voet op vakantie dan met de auto of de trein, omdat je op deze manier zoveel meer ziet — én je bereikt plekken die je met conventionele vervoersmiddelen waarschijnlijk zou missen.

Ik heb de outfit tijdens mijn vakantie in Taiwan getest. Ik was er tijdens het regenseizoen, waar het – verrassing - veel regent, maar hiernaast is het is ook erg warm. Ik had dus kleding nodig (vooral een regenjas) die licht, ademend en regendicht was en een kleine pakmaat had. We hadden ook enkele wandelingen door de bergen gepland; onze kleding moest dus comfortabel en ongecompliceerd zijn, maar ook ontworpen met bewegingsvrijheid in het achterhoofd.

Eerste indrukken – alles past goed

Mijn eerste indrukken van de jas waren erg goed. Hij was erg dun en licht, de stof voelde comfortabel aan en de afwerking was van zeer hoge kwaliteit. Ik was in het begin sceptisch over de kleur, maar in het echt zag hij er eigenlijk heel cool uit. De pasvorm was echt goed! Ik gebruikte de maattabel toen ik mijn bestelling plaatste en besloot dat ik een maat 36 nodig had. Ik draag meestal 34 of 36, maar 36 was deze keer de beste keuze. De jas zit strak, maar ik kan er nog steeds zonder problemen een t-shirt of top onder dragen.

Voor het eerst de broek aantrekken verliep soepeltjes. Ik was een beetje bang dat hij te strak zou zitten. Tijdens het aantrekken paste alles echter heel goed; de broek is rekbaar, paste zich goed aan mijn lichaamsvorm aan en was erg comfortabel. Ook hier heb ik de maattabel gebruikt en in dit geval paste maat 34 me het beste. De stof voelt prettig aan, is van hoge kwaliteit en de pasvorm is sportief.

Omdat ik een halve schoenmaat heb, heb ik voor de grotere maat gekozen. Toen ik ze eenmaal aan had, realiseerde ik me dat de kleinere maat ook groot genoeg zou zijn geweest. De sokken zitten aangenaam strak om de voet, maar de schachthoogte is verrassend hoger dan op de productfoto's te zien is. De zonneklep had wat strakker kunnen zitten en de hoofdband was iets te breed voor mijn hoofd. Ik vind het ook altijd goed dat een zonneklep aan de bovenkant open is, want zo kan ik mijn haar in een vlecht blijven dragen.

De praktijktest - vochtig met regen

Ik droeg de hele vakantie verschillende combinaties van de outfit. Twee wandelingen stelden speciale eisen aan het materiaal: de eerste deed ik zonder de jas en de sokken vanwege de hitte. In de schemering wandelden we Elephant Mountain (Xiangshan) op. Een 1,5 km lang pad leidt je de berg op en door het bos. Je moet meer dan 500 treden beklimmen, maar kunt tussendoor uitrusten op verschillende uitkijkplatformen. Van hier heb je prachtig uitzicht op de hoofdstad Taipei. De klim duurt ongeveer 20 minuten bij warme en vochtige temperaturen van 35 graden. Er waaide een koele wind op de top, dus de brede band van zonneklep was zijn gewicht in goud waard om mijn oren te beschermen.

Tijdens de tweede wandeling liepen we over een 5 km lang pad door bossen, weilanden en velden. Hier was het iets koeler (ongeveer 28 graden) en regende de hele tijd.

Conclusie - goed beschermd tegen regen en het ademend vermogen is sensationeel!

De pasvorm van de jas, broek en sokken was uitstekend, maar de zonneklep was voor mij echt een beetje te groot. Vooral de jas en de broek hebben een goede indruk op me achtergelaten. De jas hield mijn bovenlichaam beschermd tegen de regen en bleek super ademend, ook bij warme temperaturen. In tegenstelling tot veel andere regenjassen voelde hij ook niet aan als een plastic zak. De brede, nauwsluitende manchetten op de mouwen waren heel comfortabel en drukten ook niet te diep in mijn huid. Bovendien was hij heel licht en bood goede bescherming tegen onderkoeling in geklimatiseerde gebouwen.

De jas en broek maakten de meeste indruk op me. De jas hield mijn bovenlichaam beschermd tegen de regen en bleek super ademend te zijn, zelfs bij warme temperaturen.

De broek en sokken waren super comfortabel en droogden heel snel, waar ik vooral dankbaar voor was als het om de sokken ging. De sokken beschermden mijn voeten ook goed tegen wrijving en blaren op regenachtige dagen. Maar het is het vermelden waard dat ze op droge, warme dagen (bij ongeveer 30 graden) iets té warm waren. Hetzelfde geldt voor de zonneklep: bij 30 graden is deze zeker te warm, maar hij is perfect voor bij winderig weer en als je je haar gevlochten draagt.

Deze outfit is bij uitstek geschikt voor sportieve activiteiten op warme en regenachtige dagen. Je bent goed beschermd tegen regen en het ademend vermogen is sensationeel! Bovendien droogt alles heel snel.

GORE Wear bij CAMPZ

Je vindt ons ook

Copyright © Campz - Alle rechten voorbehouden