Inhoud
 

Tested by CAMPZ: Salomon Outline GTX Schoenen en Jas

Tested by CAMPZ: Salomon Outline GTX Schoenen en Jas

Wanneer onze collega’s spannende uitvluchten plannen, ondersteunen we ze hierbij natuurlijk. Marthe van ons SEO-team is altijd beschikbaar voor extravagante uitstapjes — ook dit jaar weer. Op haar fiets- en wandeltocht naar Oost-Europa die in Moldavië begon en via de Karpaten naar Kiev voerde, kreeg ze de gelegenheid om de Salomon Outline schoenen en de bijpassende Outline regenjas intensief te testen.

Sinds ik een kind was heb ik elke zomer meerdere weken in de natuur doorgebracht om hier te wandelen, fietsen en overnachten in tenten, caravans of onder de sterren. Ik houd ervan om buiten te zijn, mijn telefoon uit te schakelen en weg te komen van de drukte van het dagelijks leven. Zo laad ik mijn batterij op voor het dagelijks leven. Deze zomer heb ik drie weken met mijn vriend in Oost-Europa doorgebracht met mijn fiets, tent, bagage en natuurlijk de testproducten.

Voor mij was dit zeer comfortabele, lichte en chique duo de perfecte begeleider voor wandelingen en fietstochten

Marthe Lem

De eerste indruk

Voor mijn reis had ik een lichte outdoor schoen nodig waarmee ik in niet al te uitdagend terrein kon wandelen, maar ook kon fietsen en rondlopen in steden. De Salomon Outline leek hiervoor de perfecte keuze. Ik heb gekozen voor een maat groter dan ik normaal heb (38 2/3 in plaats van 38) om in koudere omstandigheden dikkere sokken te kunnen dragen en voldoende ruimte voor mijn voeten te hebben tijdens steile afdalingen. Al na de eerste meters in deze schoenen voelde ik dat het de juiste keuze was.

Ook de Salomon Outline regenjas heb ik een maat groter te besteld (L in plaats van M), om hieronder voldoende ruimte te hebben voor een paar extra lagen — als het toch kouder wordt dan verwacht — en voor meer bewegingsvrijheid op de fiets. Zoals verwacht waren de mouwen wat langer, maar bij de taille paste deze beter dan ik dacht. Ze zag er stijlvol uit en voelde zich heel licht aan.

De praktijktest: Met de fiets en tent naar Moldavië en door Oekraïne

Bij de wisselende weersomstandigheden waar ik in terecht kwam, waren er veel momenten waarin deze Salomon producten zich konden bewijzen.

Ik droeg de Outline jas tijdens het wandelen door de Karpaten, bij wandelingen door Chisinau en op mijn fiets als het ’s morgens kouder was, regende of waaide. Hoe hevig de regen ook was, ik bleef droog. Op de fiets deed ze probleemloos aan alle bewegingen mee en ze beschermde me ook effectief tegen de wind. Daarnaast hield deze ademende jas me lekker warm, terwijl de goed passende capuchon extra bescherming bood. De Salomon jas is ook gemakkelijk schoon te maken, maar helaas alleen met de hand te wassen op maximaal 30 graden.

De Salomon Outline allround schoenen met GORE-TEX membraan en Contagrip buitenzool hebben me in zowel droge als natte omstandigheden ook overtuigd. Ze zagen er niet alleen chique uit, maar waren ook heel comfortabel om te dragen en pasten perfect; al koos ik voor een iets grotere schoen dan normaal. Door het lage gewicht van bijna 580 gram per paar, waren ze de perfecte metgezel tijdens onze lange wandelingen door enkele steden.

Mijn conclusie

Op mijn reis door Oekraïne en Moldavië waren de Salomon Outline schoenen en jas de perfecte partners. Beide producten overtroffen mijn verwachtingen. De schoenen waren zo comfortabel en licht dat ik ze elke dag droeg; dat had ik zeker niet verwacht! Ze boden veel grip, hielden mijn voeten droog en veroorzaakten geen pijn of ongemak — zelfs niet toen ik ze voor het eerst droeg. Ik denk ook dat het een zeer goede beslissing was om deze schoenen wat groter te bestellen, anders zouden ze te klein zijn geweest. De Outline jas beschermde me zeer goed tegen de regen, wind en kou. Andere grote pluspunten waren het lage gewicht en de kleine pakmaat. Ik beveel deze duurdere regenjas aan iedereen aan, die de combinatie van stijl en functionaliteit bij gematigde activiteiten en temperaturen belangrijk vindt.

Marthe’s reis in een overzicht

  • Duur: 3 weken
  • Personen: mijn vriend en ik
  • Start: Chissinau (Moldavië)
  • Doel: Kiev (Oekraïne)
  • Afstand: 900 km
  • Speciale uitrusting: Trekkingfietsen, tent
  • Aan te bevelen: het Karpaten gebergte
  • Ondernomen activiteiten: fietsen, wandelen, citytrips

Indrukken van Marthe’s reis door Oekraïne en Moldavië