Inhoud
 

Tested by CAMPZ: Houdini Lana Jas & Broek

Tested by CAMPZ: Houdini Lana Jas & Broek

Merino wol is niet voor niets een van de meest populaire stoffen voor moderne outdoor kleding. Het werkt ongelooflijk goed om de lichaamstemperatuur te reguleren, is reukloos, wind- en waterafstotend en uiterst comfortabel. Maar er hangt wel een prijskaartje aan.

Je hebt het je misschien nog niet beseft, maar er zijn ook veel buitenlagen van merino wol te vinden. Houdini’s Lana shell jas en broek zijn gemaakt van 100% dichtgeweven merino wol en bieden volgens dit merk “natuurlijke prestaties op zijn best”. Laten we maar eens kijken of ze deze claim zunnen waarmaken.

Als je geen compromissen wilt sluiten op het gebied van functionaliteit, temperatuurregulering en ademend vermogen, zul je niet teleurgesteld worden door deze jas en broek.

De juiste man voor de klus

Marcel Marfisi is een van onze Category Managers, verantwoordelijk voor het assortiment aan outdoor hardware dat je bij CAMPZ vindt. Hij is zeer vertrouwd met nieuwe ontwikkelingen en stelt hoge eisen aan alle uitrusting die hij gebruikt. Marcel, die altijd erg geïnteresseerd is in de nieuwste technologieën, heeft de kans aangegrepen om Houdini’s Lana jas en broek te bekijken en zelf te testen.

Marcel is een zelfbenoemde outdoor sportjunkie en brengt elke vrije minuut die hij kan door in de natuur; of het nu gaat om fietsen, boulderen, wandelen of sneeuwsporten. Om de Lana-set te testen, nam hij deze jas en de broek mee tijdens snowshoeing: een vorm van wandelen waarbij je speciale, bredere schoenen gebruikt die je in staat stellen om over sneeuw te lopen, zonder dat je er in wegzakt. Lees verder om te weten te komen wat hij van deze set vond.

Eerste indrukken

Ik heb al enkele midlayers en beanies van Houdini en ben altijd onder de indruk van de kwaliteit van dit merk. Na ontvangst van de Lana-set vond ik alles van de typische hoge kwaliteit terug, die ik ondertussen van dit merk verwacht : van de aantrekkelijke, goed doordachte verpakking tot de constructie van de kledingstukken zelf. Zowel de jas als de broek zagen er robuust en heel goed gemaakt uit.

Nadat ik ze een eerste inspectie had gegeven, probeerde ik beide kledingstukken aan. De jas en broek hadden een uiteenlopende pasvorm. Terwijl de jas veel bewegingsvrijheid bood (en dat zonder rekbare stof), had de broek een iets ‘sportievere’, minder genereuze snit. Beiden waren maat L, maar ik denk dat de jas in M en de broek in XL me beter zouden hebben gepast. Ik was wel oprecht onder de indruk van de snit van beide artikelen. Het vinden van de ideale pasvorm is natuurlijk iets wat afhangt van ieders eigen, persoonlijke maten.

De test

Het is geen geheim dat merino wol een erg populair materiaal is voor ondergoed en midlayers, maar het idee om dit te gebruiken voor een harde buitenlaag vond ik nieuw en intrigerend. Het idee klonk in theorie geweldig, dus mijn verwachtingen waren hooggespannen!

Ik had het geluk dat ik de perfecte gelegenheid had om deze set te testen tijdens een 8 km lange snowshoeing-tocht in het Duitse Berchtesgaden, in de buurt van de stad Bad Reichenhall. De omstandigheden waren ideaal: winderig, -5 graden en diepe sneeuw, met vooraf een wandeling van 10 kilometer om de sneeuw überhaupt te bereiken. De tocht ging gepaard met snowshoeing op verschillende bergroutes, inclusief het beklimmen van een paar moderate hellingen.

De functionaliteit van beide kledingstukken was uitstekend. Ik heb me nog nooit zo comfortabel gevoeld in harde shellkleding. De jas en broek hielpen me om mijn optimale lichaamstemperatuur te behouden en hiernaast waren ze ook nog eens super ademend en winddicht. Ze werken ook ongelooflijk goed in combinatie met een merino-basis en een midlayer, waardoor ze vocht buiten houden en je goed warm en droog houden.

Conclusie

Zowel de jas als de broek zijn niet goedkoop. Bij dergelijke prijzen, wordt – begrijpelijk – een uitzonderlijk hoge kwaliteit van deze producten verwacht. Als je geen compromissen wilt sluiten op het gebied van functionaliteit, lichaamsklimaat en ademend vermogen, zul je niet teleurgesteld worden door deze jas en broek. Het is echter een goed idee om goed na te denken over de maatvoering: raadpleeg de grafieken op de website van Houdini voordat u tot aankoop overgaat. Bij Addnature, als je niet 100% tevreden bent met je aankoop, heb je tot 100 dagen de tijd om het item te retourneren voor een volledige terugbetaling.

Functionaliteit/Prestaties0%
Prijs-Kwaliteitverhouding0%
Afwerking/Duurzaamheid0%
Design/Uiterlijk0%
Innovativiteit0%

Meer Tests

Mijn kick-ass vrienden!

Maak kennis met 5 bijzondere vrouwen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, die de moeite meer dan waard zijn om te leren kennen! Alleen bij CAMPZ

Hardlopen in de winter? Natuurlijk!

Of je het nu leuk vindt of niet, de winter staat voor de deur. De dagen worden korter en buiten is het vaak koud en onaangenaam. Toegegeven, het je thuis onder een deken gemakkelijk maken klinkt aantrekkelijker dan een ronde hardlopen. Maar als je de...

Topsport of gekkenwerk? De 16 meest opmerkelijkste Ultramarathons wereldwijd

Voor de runners met een hunkering naar het extreme, hebben we de 15 meest opmerkelijke ultraraces op een rij gezet, in zowel Nederland als daarbuiten. Heb jij wat er voor nodig is om aan deze monsterlijke races me te doen?