De Swimrun Guide

De Swimrun Guide
Swimrun guide voor beginners

Het verhaal
De juiste uitrusting
Voorbereiding op de wedstrijd
Gratis Downloaden

Swimrun- een sportief avontuur in een droomachtig landschap

Wie de swimrun nog niet kent, mist een trend! Steeds meer duursport atleten wagen zich aan dit sportieve avontuur, dat zoveel meer is als alleen ‘Triathlon zonder fietsen’. Elke jaar worden er meer swimrun wedstrijden georganiseerd. Bijna wekelijks hoor je van nieuwe evenementen – in een stedelijke omgeving of ergens midden in de natuur. Ook de sportindustrie heeft de trend opgemerkt en er worden speciale producten ontwikkeld die de wedstrijden nog sneller maken.

In onze Swimrun Guide voor beginners en professionele geven we je graag een kijkje in deze fascinerende, nieuwe wereld. Hoe is de swimrun ontstaan; waar moet je op letten bij het aanschaffen van een uitrusting voor de training en de race; wat voor wedstrijden zijn er en waar vinden deze plaats.

We stellen je de gids als kosteloze download beschikbaar. Wellicht ontmoeten we op een dag iemand van jullie tijdens een van de swimrun evenementen. In ieder geval veel plezier bij het lezen en ontdekken.

De juiste uitrusting voor jouw swimrun avontuur vind je bij CAMPZ.

Swimruns in Nederland en België

Ook in Nederland en België begint de Swimrun aan populariteit te winnen, en worden de eerste wedstrijden georganiseerd.

Zo wordt op 22 september 2018 de eerste Swimrun in Nederland georganiseerd door Stichting 40 Mijl. Een uitdagende race in de prachtige omgeving van Lauwersoog. In tweetallen ga je dit avontuur aan, waarbij je uithoudingsvermogen keer op keer getest wordt. Deze race is niet voor iedereen weggelegd. Durf jij het aan? Schrijf je dan snel in!

In België wordt sinds 2015 de Swimrun georganiseerd door Amphiman.

Toename van Swimrun evenementen per jaar

Over campz.be

Als online outdoor shop bieden we bij CAMPZ de ideale uitrusting, wanneer het er om gaat om van de natuur te genieten en de tijd in de vrijelucht te spenderen. Het maakt niet uit of het om klimmen, wandelen, bergbeklimmen, trailrunning, fietsen of de swimrun gaat – in onze webshop vind je alles wat je voor jouw passie nodig hebt. We weten, waarover we het hebben, omdat we zelf ook graag veel tijd doorbrengen in de natuur en daarbij natuurlijk ook onze producten testen voor jullie. In de bergen, in het veld, op de camping of in het water – ieder van ons heeft een bepaalde passie en brengt zijn ervaring mee in het team. Naast ons grote outdoor assortiment en onze kennis, bieden we deskundige en professionele service bij je bestelling. Als je niet tevreden bent, heb je de mogelijkheid de producten binnen 100 dagen terug te sturen.

Dankwoord

We willen André Hook en zijn team collega’s hartelijk bedanken voor de ondersteuning bij het creëren van het e-book over de swimrun. Als auteur van de gids heeft André Hook zein ervaring op dit gebied goed gedeeld, waardoor we een van de eerste Belgische swimrun guides hebben kunnen maken. We hopen dat we met deze volledige guide deze fantastische sport nog een beetje dichterbij kunnen brengen.

Over Swimrun

Zoals de naam al verraadt, gaat het bij de swimrun om zwemmen en hardlopen, meer precies om trailrunning en zwemmen op open terrein. De sport is begonnen in Zweden. Ondertussen zijn er locaties en enthousiaste swimrun fans over de hele wereld. Het bijzondere bij de swimrun is onder andere dat verschillende disciplines in één wedstrijd worden afgewisseld en dat men zich daarbij niet omkleed. Je loopt met het wetsuit aan en je zwemt met je hardloopschoenen aan en je pull belt in je hand. Daarnaast is de swimrun een teamsport – je doet altijd in een team van twee mee. Tot slot draait het bij de swimrun ook om de enorme variëteit en schoonheid van de natuur waarin deze sport wordt uitgeoefend. Het is dus een veelzijdige, veeleisende en collaboratieve sport. Meer informatie en de complete ontstaansgeschiedenis vind je in de gratis handleiding.

Je vindt ons ook

Copyright © Campz - Alle rechten voorbehouden