Dit zijn de leukste outdoor activiteiten voor teambuilding

Dit zijn de leukste outdoor activiteiten voor teambuilding

Als team werk je elke dag samen: het is belangrijk om ook buiten het werk om een goede band op te bouwen met elkaar. Hoe beter je elkaar kent, hoe meer je weet wat je aan elkaar hebt in teamverband. Zo kun je een team nog sterker en hechter maken: dit heeft ook weer positieve invloed op de prestaties die je als team bereikt. Teambuilding is dan ook altijd een aanrader. Ben je op zoek naar leuke teambuilding activiteiten outdoor? Hier lees je meerdere opties en ontdek je andere handig informatie voor het plannen van een uitje met je team!

De voordelen van outdoor teambuilding activiteiten

Teambuilding kan op heel veel manieren. Je kunt er voor kiezen om op vrijdag een vrijdagmiddagborrel te doen of om eens in de zoveel tijd met elkaar uit eten te gaan. Op deze manier leert het team elkaar beter kennen op persoonlijk vlak. Een manier om dit nog beter te ontdekken, is met het doen van teambuilding activiteiten outdoor. Hierbij ga je elkaar niet alleen beter leren kennen, maar ga je ook nog beter leren samenwerken. Wat zijn de grootste voordelen van teambuilding activiteiten? Dan lees je hier:

  • Teamwork: een teamuitje versterkt de teamwork. Een project, team of bedrijf beter te laten slagen vraagt om een goede samenwerking. Een uitje met teambuilding zorgt ervoor dat de samenwerking verbeterd wordt. Het is een unieke kans om contact te maken met collega’s en uit de comfortzone te komen.
  • Moreel: een team waarin iedereen met elkaar overweg kan is natuurlijk een droom. Maar ook in dergelijke teams kan de eentonigheid er uiteindelijk insluipen. Een goede oplossing is het plannen van een uitje: het moreel onder werknemers wordt dan beter.
  • Vriendschap: verstrikt raken in de werkroutine gebeurt gemakkelijk. Met een teambuilding uitje ben je veel betere in staat om meer diepe connecties met collega’s te ontwikkelen. Natuurlijk hoeft niet iedereen beste vrienden te zijn, maar openheid naar elkaar toe schept een band.

De belangrijkste onderdelen van een leuk teambuilding uitje

Ben je van plan om een leuke teambuilding outdoor activiteit te plannen? Dan wil je natuurlijk dat werknemers het onderling gezellig hebben, maar het is ook fijn als er iets op de lange termijn wordt uitgehaald. Er zijn een aantal onderdelen die niet mogen ontbreken in teambuilding activiteiten outdoor. Zo moet het aspect samenwerking naar voren komen, maar is het ook goed als deelnemers een strategie moeten bepalen. Dit levert interessante inzichten op over besluitvorming, maar ook de factoren die dit beïnvloeden.

Top 3 teambuilding activiteiten outdoor

Het is altijd een aanrader om op zoek te gaan naar leuke teambuilding activiteiten outdoor. Maar wat zijn nu de activiteiten die niet alleen heel leuk zijn, maar die daarnaast ook leerzaam zijn en iets opleveren voor het team? Hier vind je een overzicht van de top 3 outdoor activiteiten voor teambuilding.

1: Expeditie Robinson

Iedereen kent wel het populaire tv-programma Expeditie Robinson. Het is dan ook niet gek dat hier veel spellen op worden gebaseerd. Als het team groot genoeg is, kun je het met twee teams tegen elkaar opnemen. Er worden diverse teambuilding opdrachten uitgevoerd waarin het gaat om strategie, samenwerking en besluitvorming. Expeditie Robinson is de ultieme groepsactiviteit waarbij er ook ruimte is voor veel plezier samen. En ook dit draagt bij aan een geslaagd teamuitje!

Zeskamp (meerdere spellen)

Wat dacht je van een leuk zeskamp? Hierbij zijn er 6 spellen die in teams worden gespeeld. Het grote voordeel is dat je zelf de spellen kunt kiezen. Je kiest daardoor dan ook 6 spellen die ieder een ander gebied aanstippen dat voor uitdaging zorgt bij een team. De spellen vormen een unieke samenstelling van teambuilding, plezier en variatie. Tactisch handelen, communiceren, teamwork: het komt allemaal terug bij de zeskamp spellen. Een zeskamp wordt meestal gespeeld op een open locatie, zoals het strand, een park of een sportveld. Op deze manier is er genoeg ruimte. Je kunt een zeskamp volledig zelf organiseren, maar ook gebruik maken van externe hulp, bijvoorbeeld voor het bedenken van de spellen en de begeleiding hiervan.

Wie is de Mol - parodie

Naast Expeditie Robinson behoort ook Wie is de Mol tot de populaire tv-programma’s. Bij dit spel waan je je als het ware in het programma. Net als in het programma moet een team samenwerken, taken verdelen, geld verdienen en tegelijkertijd achterhalen wie de Mol in het team is. Het spel biedt spanning, teambuilding en gezelligheid. Je kunt de opdrachten van het spel op meerdere locaties spelen: in de stad, in het bos of op een andere locatie. Ook hiervoor kun je de hulp inschakelen van een externe partij.

Zo start je met plannen van je bedrijfsuitje

Natuurlijk wil je een bedrijfsuitje zo goed mogelijk plannen, zodat je een geslaagde dag organiseert waar je met een tevreden gevoel op kunt terugkijken. Bij het plannen van teambuilding activiteiten outdoor is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Op deze manier haal je het optimale uit de dag.

Wat is de reden waarom je het teambuilding uitje organiseert? Je wilt het team natuurlijk versterken, maar wellicht vind je het ook belangrijk dat er meer contact is tussen een team of meerdere afdelingen. Dit kun je meenemen in de planning. Denk ook meteen aan het resultaat dat je wilt behalen met het teamuitje. Wil je meer contact tussen verschillende teams? Dan is het slim om deze door elkaar te mixen bij het maken van groepen.

Let daarnaast ook op praktische zaken zoals het beschikbare budget. Zorg dat je dit vooraf weet, zodat je op basis hiervan een leuk uitje kunt plannen. Ook het aantal mensen dat meegaat, de locatie waar het teamuitje gaat plaatsvinden en de datum van het uitje zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Je vindt ons ook

Copyright © Campz - Alle rechten voorbehouden