De mooiste herfstwandelingen van Nederland

De mooiste herfstwandelingen van Nederland

Terwijl de bomen groen voor bruin verruilen en de avonden langer worden, vergeten we vaak dat wandelen in de herfst ons een unieke blik op het veranderende landschap geeft. Niet alleen de kleuren veranderen, maar de hele flora en fauna maken zich op voor koudere temperaturen. Daarom is dit het jaargetijde om nog volop te genieten van een stevige wandeling, voordat de winter begint.

De veranderingen die de herfst met zich meebrengt verschillen per landschap. Daarom hebben we enkele van de mooiste wandelingen in Nederland voor je uitgezocht die je meenemen naar een breed spectrum van landschappen, waardoor je alle gezichten van de herfst kunt bewonderen. We hebben wandelingen door uiterwaarden, bossen, de kust en valleien voor je op een rijtje gezet. Als je doorscrollt naar de kaart hieronder, kun je meteen de locatie en route van elke wandeling zien.

Dus waar wacht je nog op? Pak je wandelschoenen, doe een goede jas aan en maak je hoofd leeg in de frisse herfstlucht!

Naar de herfstwandelingen:

Nationaal Park de Veluwezoom

Nationaal Park De Veluwezoom wordt gekenmerkt door de rijke historie, de mooie omgeving, de vele activiteiten en de cultuur. Dit idyllische landgoed tussen Renkum en Laag-Soeren is dan ook een populaire attractie. Een goed startpunt om het park te verkennen is bezoekerscentrum het Veluwetransferium Posbank. Gevestigd op een natuurmonument van 90 meter hoog, kun je zo de grens over kijken naar onze Oosterburen. Vanaf hier kun je het park in lopen en kennismaken met de schapen, herten, koeien en de vele vogelsoorten die vrij door het park bewegen.

Download hier de route en vind verdere informatie: komoot- Veluwezoom

Sallandse Heuvelrug

Het adembenemende landschap van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug vertelt de lange en turbulente geschiedenis van de geologie. Het landschap laat in zijn verscheidenheid de duidelijke invloeden van de mens, rivieren, landijs en wind zien. De duinen, de vennen, de heide en de bossen bieden prachtige uitzichten.

Download hier de route en vind verdere informatie: komoot-Sallandse Heuvelrug

Uiterwaarden

Uiterwaarden

Uiterwaarden zijn gronden gelegen tussen een winterdijk en de bedding van een beek of rivier; daarom hoort dit type landschap bij rivieren zoals de Waal en het Amsterdam-Rijnkanaal. Op deze plekken kun je nog genieten van de stilte en de ongerepte natuur, en als je geluk hebt vang je ook nog een glimp op van de wilde dieren die rond de uiterwaarden leven. In het land van Maas en Waal zijn er talloze wandelroutes die je over de dijk, langs uiterwaarden en door schilderachtige dorpjes leiden. Ook kom je langs recreatiegebied De Gouden Ham, waar je veel watersportmogelijkheden tot je beschikking hebt.

Download hier de route en vind verdere informatie: komoot- Uiterwaarden

Weerribben-Wieden

In het noordwesten van Overijssel zie je veel verschillende landschappen, allemaal ontstaan vanuit een ooit onbewoonbaar moeras. De mens heeft dit gebied langzamerhand in gebruik genomen en geschikt gemaakt voor bewoning. Het speciale rietlandschap verandert van seizoen tot seizoen en herbergt vele diersoorten, zoals otters, aalscholvers en paling. De beste manier om Nationaal Park Weerribben-Wieden te ontdekken is via het water. Op veel plaatsen in het park, waaronder in Giethoorn, is het mogelijk om fluisterbootjes, roeiboten of kano`s te huren, waarmee je rustig door het prachtige park kunt varen. Eenmaal op het water is er veel te zien, zoals verschillende soorten vogels en wie weet zie je de otter in zijn natuurlijke omgeving.

Download hier de route en vind verdere informatie: komoot- Weerribben- Wieden

De Loonse en Drunense Duinen

Veel toeristen denken dat Nederland vooral bestaat uit vlakke velden, koeien en windmolens. Het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen biedt echter een heel ander type gezicht van ons landje. In de Brabantse Sahara vind je niet alleen zandvlaktes, maar ook heide en bos. Er leven verschillende diersoorten in het park, zoals dassen, haviken en reeën. Dit unieke landschap kent flinke temperatuurverschillen; op de zandvlaktes kan het in de zomer 40 graden worden, terwijl `s nachts de temperatuur kan dalen tot het vriespunt.

Download hier de route en vind verdere informatie: komoot- de Loonse en Drunense Duinen

Texel

Op het wadeiland Texel is een van de mooiste wandelingen van Nederland te vinden. De natuur is veelzijdig, uniek en gevarieerd. Deze wandeling neemt je mee naar het noordelijke deel van het eiland, wat als laatste ingepolderd werd. De route loopt langs natte duinen, droge bossen en over kleurrijke heides. Tijdens de wandeling krijg je de kans om al deze landschappen in je op te nemen en zul je een aantal van de diersoorten zien die er wonen; zeehonden, de woelmuis, verschillende vogelsoorten en schapen. In deze uithoek van Texel kun je je hoofd leegmaken terwijl je door de glooiende duinen wandelt, over open vlaktes wandelt en de frisse zeewind langs je heen waait.

Download hier de route en vind verdere informatie: komoot- Texel

De ideale uitrusting voor een wandeltocht in de herfst!

De herfst kan prachtig zijn, met haar bonte kleurenspel en ritselende bladeren. Het is echter geen zomer meer, waardoor het snel kan afkoelen of een onverwachtse regenbui de plannen in het water kan laten vallen. Met de juiste uitrusting en kleding hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Bij ons vind je alles, wat je nodig hebt voor een plezierige en ontspannende herfstwandeling. Bekijk dus onze herfstaanbiedingen op Campz.nl!

Je vindt ons ook

Copyright © Campz - Alle rechten voorbehouden