De 9 beste wandel en outdoor apps

De 9 beste wandel en outdoor apps

Wandelen is de perfecte manier om in de natuur te zijn, om je heen te kijken en even helemaal te ontspannen. Niet een activiteit waar je je mobiele telefoon bij nodig hebt, zou je denken. Maar tegenwoordig bestaan er alsmaar meer handige wandel apps die juist goed van pas kunnen komen tijdens outdoor activiteiten. Zo zijn er apps waarmee je een route uit kunt stippelen, je activiteiten kunt bijhouden en achteraf je avonturen kunt delen met vrienden of zelf nog eens kunt bekijken. Maar ook voor het downloaden van gedetailleerde kaarten of om een camping in de buurt te vinden, bieden zowel de App Store als de Google Play Store meerdere opties. Je moet vaak wel een account aanmaken om ze te kunnen gebruiken, maar in de meeste gevallen is dat helemaal gratis. Hieronder zetten we negen handige, leuke en praktische wandel apps voor je op een rij, die je volgende trip een stukje gemakkelijker en leuker zullen maken.

Strava

Strava

Fietsers en hardlopers zullen deze app waarschijnlijk wel kennen, maar sinds de laatste updates kun je deze app voor nog meer outdoor activiteiten gebruiken. Van skiën en kajakken tot schaatsen en hiken: je kunt Strava tegenwoordig gebruiken voor vrijwel alle buitensporten. Dit is een hele gebruiksvriendelijke app waarmee je routes uit kunt stippelen, je activiteiten kunt bijhouden en analyseren, en ze achteraf kunt delen met al je vrienden en andere gebruikers.

Beschikbaar voor: Android en iOS.

Prijs: De basis-app is gratis, voor extra functies en features kun je een abonnement nemen op Strava Premium voor €7,99 per maand of €59,99 per jaar.

Meest geschikt voor: Het bijhouden en analyseren van allerlei verschillende sporten, van hiken en fietsen tot zwemmen.

ViewRanger

ViewRanger

Deze wandel app is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die graag de natuur in trekt. ViewRanger biedt namelijk meer dan 150.000 hiking routes in binnen- en buitenland. Ook kun je met deze app zelf routes maken. Ga je liever gelijk op avontuur, dan kun je gedetailleerde kaarten van specifieke gebieden downloaden, die je vervolgens op de meest afgelegen plekken probleemloos kunt gebruiken. Met de GPS-functie van deze hiking app weet je zeker dat je niet zult verdwalen. En na afloop van je hike-avontuur kun je de wandeling nog eens terugkijken en delen met vrienden en andere gebruikers.

Beschikbaar voor: Android en iOS.

Prijs: Gratis, maar voor het downloaden van kaarten betaal je wel een klein bedrag.

Meest geschikt voor: Het opzoeken van mooie, nieuwe wandelroutes.

Wandelen

Wandelen

Blijf je binnen Nederland en wil je eens een nieuwe hoek van het land ontdekken? Met de Wandelen app vind je gemakkelijk verschillende wandelroutes, voor korte of lange afstanden. Filter het aanbod op afstand en locatie en vind zo elke keer een geschikte route. De app geeft zelfs aan of je je hond mee mag nemen. Je vindt hier niet alleen wandelingen door de natuur en de bossen, maar ook mooie, historische stadswandelingen zijn opgenomen in de app.

Beschikbaar voor: Android en iOS.
Prijs: Deze wandel app is gratis te downloaden en biedt standaard al honderden wandelingen aan. Ter aanvulling kun je uitbreidingen per thema of provincie bijkopen vanaf €0,99.
Geschikt voor: Het zoeken en vinden van een mooie wandelroute binnen Nederland.

Galileo

Galileo

Staat er binnenkort een meerdaagse hike in het buitenland op de planning? Download dan vooraf nog even Galileo, daar zal je zeker plezier van hebben! Met deze outdoor app kun je namelijk zeer gedetailleerde kaarten downloaden waarop niet alleen de kleinste wandelpaden te zien zijn, maar ook voorzieningen zoals de dichtstbijzijnde supermarkt of camping. Het fijne van deze app is dat de kaarten maar weinig plek innemen op je mobiele telefoon, waardoor ze heel snel in het gebruik zijn.

Beschikbaar voor: Android en iOS.
Prijs: Gratis.
Meest geschikt voor: Het downloaden van snelle, zeer gedetailleerde kaarten, zodat je nooit meer hoeft te verdwalen in het buitenland.

Natuur in Nederland

Natuur in Nederland

Deze wandel en fiets app biedt, naast een selectie van de mooiste fiets- en wandelroutes in Nederland, een hele leuke, extra feature voor natuurliefhebbers: elke wandelroute is voorzien van informatie over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Bij de wandelroutes horen namelijk geluidsfragmenten waarop je de vogelgeluiden hoort van de vogels die je onderweg tegen kunt komen, en gedetailleerde afbeeldingen van de planten die je op de route kunt zien. Je kunt de routes downloaden zodat ze ook offline beschikbaar zijn op je mobiele telefoon.

Beschikbaar voor: Android en iOS.
Prijs: Gratis.
Meest geschikt voor: Wandelaars en fietsers die graag wat meer willen leren over de natuur tijdens de route.

Maps.me

Maps.me

Deze app biedt gedetailleerde offline kaarten van de hele wereld, handig wanneer je bijvoorbeeld in een afgelegen gebied bent waar je bereik minder goed is. Je kunt vooraf verschillende gebieden inladen op je mobiele telefoon, zodat de kaarten ook beschikbaar zijn wanneer er ergens geen Wi-Fi is. Perfect voor wandelaars die van een beetje avontuur houden, maar liever niet willen verdwalen. Met Maps.me kun je ook zelf routes uitstippelen, maar die functie is wel wat beperkter dan bij andere apps. Beschikbaar voor: Android en iOS.

Prijs: Gratis.
Meest geschikt voor: Het offline bekijken van zeer gedetailleerde kaarten.

Kamperen

Kamperen

Niets is leuker dan een lange dag wandelen af te sluiten met het opzetten van je tent ergens in het groen. Voor iedereen die dat graag doet op mooie, bijzondere plekken, is Kamperen een hele handige app om te downloaden. Hier vind je namelijk een overzicht van alle natuurcampings door heel Nederland, inclusief adres, contactgegevens en het aantal beschikbare plaatsen. Een handige feature van deze app zijn de nieuwsberichten, waarin je bijvoorbeeld kunt lezen over campings die volgeboekt of gesloten zijn.

Beschikbaar voor: Android en iOS

Prijs: Gratis
Meest geschikt voor: Het vinden van rustige, groene natuurcampings voor je volgende outdoor weekend.

Rustastic Altimeter

Rustastic Altimeter

Deze speciale wandel app bied je alles wat je nodig hebt tijdens een lange hike of wandeling. Met Rutanastic Altimeter heb je altijd een kompas, snelheidsmeter, stappenteller, weerbericht, kaart, verrekijker en zaklamp tot je beschikking. Dit is zo’n app waar je niet meer zonder kunt, wanneer je hem eenmaal op je telefoon hebt staan. Tijdens je hike zal je ontdekken hoe handig al die verschillende functies eigenlijk zijn. Dit is een onmisbare app voor korte wandelingen of meerdaagse hikes.

Beschikbaar voor: Android en iOS
Prijs: Gratis
Meest geschikt voor: De handige tools en features die perfect zijn wanneer je aan het hiken bent.

Relive

Relive

Relive is dé app voor wandelaars, fietsers en andere outdoor-liefhebbers die graag nog even willen wegdromen bij hun laatste outdoor-avontuur. Je kunt Relive koppelen aan verschillende apps zoals Strava, Garmin en MapMyHike om zo je activiteiten bij te houden en te analyseren, maar de leukste functie van Relive is toch echt de 3D video. Na elke wandeling, hike of fietstocht ontvang je van Relive namelijk een 3D animatie van je route, zodat je weer even kunt nagenieten van je mooie avontuur!

Beschikbaar voor: Android en iOS
Prijs: De standaardversie is gratis, voor extra functies kun je lid worden van de Relive Club voor €9,00 per maand.
Meest geschikt voor: Het bewonderen van je laatste avonturen met de Relive 3D video.

De juiste uitrusting voor jouw outdoor avontuur

Wat neem je eigenlijk mee voor een wandeling of trekkingstocht? Welke rugzakgrote heeft men nodig? Wat mag in geen geval ontbreken, wat kan nuttig zijn? Bekijk onze uitrustingtips voor een alpencross. Je kunt overigens bij outdoor shop campz.nl alles vinden voor je volgende tocht, van nieuwe wandelschoenen tot functionele wandelbroeken en lichte slaapzakken.

Je vindt ons ook

Copyright © Campz - Alle rechten voorbehouden