CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Obstacle Run schoenen
Schoenen voor obstacle runs vol modder, zoals Tough Mudder & Co., stellen compleet andere eisen aan je schoenen, dan bijvoorbeeld aan je hardloopschoenen voor op de weg. Goede grip, veel stabiliteit en een laag gewicht staan hier duidelijk op de voorgrond. Speciale OCR-schoenen zijn dus sterk aan te bevelen als je runs wat vuiler zijn. ​

Obstacle run schoenen

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Obstacle run schoenen online CAMPZ

Het is tijd voor een perfecte schoen voor de volgende obstacle run! Deze obstacle run kennen we ook wel als mud race of obstakelloop. Dit is een hardloopwedstrijd, vaak in de natuur, waar je situaties tegen komt zoals modder, water en obstakels als prikkeldraad of muren. De schoen is daarbij het belangrijkste onderdeel van je uitrusting en laten obstacle run schoenen nu precies geschikt zijn voor dit toepassingsgebied. Obstacle run shoes La Sportiva

Aan welke eigenschappen moeten je obstacle run schoenen voldoen?

De eerste keer dat je meedoet aan een obstacle run, trek je jouw meest geschikte gympen aan. Al snel kom je erachter dat goede obstacle running schoenen aan iets meer eisen moeten voldoen. Let bij je keuze op de volgende eigenschappen:

  • gewicht;
  • grip;
  • waterafvoer;
  • demping;
  • comfort;
  • afsluitend rond enkel;
  • solide.
Hoe lichter de schoen, hoe prettiger. Dat is zeker belangrijk bij verzwarende eigenschappen als water en modder. Als tweede eigenschap staat grip. In de vaak gladde situaties is grip van ultiem belang. Waterafvoer is ook van groot belang. Als je net hebt moeten zwemmen of door een modderpoel hebt gerend, wil je dat het water zo snel mogelijk uit je schoen gaat. Obstacle running schoenen worden vaak op ruige, ongelijkmatige en onoverzichtelijke ondergronden gebruikt. Daarom zijn demping en comfort van groot belang. Je wilt zand en steentjes niet in je schoen krijgen tijdens je run. De manier waarop de schoen rond je enkel valt, is daarbij dus belangrijk. Tot slot moet de schoen uiteraard solide zijn. Door de extreme omstandigheden wordt er veel van de schoen gevraagd. Als je eenmaal de goede schoen gevonden hebt, wil je wel dat deze lang meegaat.

Breed assortiment

Je vindt bij Campz.nl een breed assortiment voor zowel heren, dames als kinderen met bekende merken als Inov-8, Salomon, Altra en VJ sport. Als je bij ons online je schoenen koopt, ben je helemaal klaar voor de volgende obstacle run!