CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Leidraad: De essentie van regenkleding

© VAUDE

Voor een avontuur in de natuur is goede regenkleding onmisbaar. De keuze van de juiste kleding kan echter lastig zijn. Als je je echter vertrouwd maakt met enkele kernbegrippen en de grondbeginselen van de regenkledingtechnologie, vind je de jas, broek en schoenen die je droog houden en bij je budget passen.

In deze serie ontdek je wat regenkleding is, welke technologieën worden gebruikt en wat belangrijk is bij het onderhoud van je outdooruitrusting.

De waterkolom: passende bescherming tegen vocht van regenjas tot tent

De waterkolom geeft de weerstand van een kledingstuk tegen het binnendringen van water aan - hier ontdek je hoe het zit.

Ademend vermogen bij een regenjas

In dit artikel ontdek je hoe het echt zit met het ademend vermogen en hoe je de beste jas voor je behoeften vindt.

Waterdicht, waterafstotend, waterbestendig - de verschillen

Tussen de begrippen waterdicht, waterafstotend en waterbestendig zijn er kleine, maar fijne verschillen. Ontdek hier meer over de vochtbescherming van regenkleding.

DWR-impregnering

Bijna alle regenkleding heeft een DWR-impregnering. Hier ontdek je hoe je de staat ervan kunt controleren en een aanwezige DWR kunt bijwerken of vervangen.

Softshell: de allrounder onder de functionele materialen?

Softshell: veelzijdig, weerbestendig en comfortabel. Hier ontdek je waarom dit functionele materiaal zo populair is bij buitensporten en in het dagelijks leven.

Softshell vs. hardshell: de verschillen

Wat is eigenlijk het verschil tussen softshell en hardshell, wat houdt de warmte vast en wat past bij mij? Hier ontdek je alles over de hightech-materialen.

Nu lezen

GORE-TEX-membraan

GORE-TEX is synoniem voor water- en winddichte alsmede ademende eigenschappen geworden. Hier ontdek je wat er precies achter GORE-TEX zit en hoe de technologie werkt.

GORE-TEX-kleding wassen en impregneren

Hier ontdek je waar je op moet letten bij het onderhoud van kleding met waterdicht membraan, om de functionaliteit zo lang mogelijk te behouden.

GORE-TEX-schoenen onderhouden & impregneren

Met onze stap-voor-stap-handleiding kun je de waterdichte eigenschappen van je GTX-schoenen vernieuwen. Zo kun je weer probleemloos door plassen en nat gras lopen.

Regenjas op de juiste manier wassen voor een langere levensduur

Je kunt een regenjas op de hand of in de wasmachine wassen. Hier lees je waar je op moet letten.

Regenjas impregneren

Wat moet je doen als je regenjas je niet meer tegen de regen beschermt? Hier lees je hoe je je regenkleding kunt impregneren en andere nuttige tips.

Regenjas repareren

Je regenjas repareren is niet zo moeilijk. Met de juiste tips en onze instructies kun ook jij je outdoorkleding eenvoudig repareren.

Sympatex-membraan

Het merk Sympatex is gespecialiseerd in wind- en waterdichte kleding. Maar wat zit er achter het merk en de membraantechnologie?

Dermizax-membraan

Dermizax is een membraantechnologie die door een Japanse fabrikant is ontwikkeld. Lees hier hoe Dermizax werkt en hoe het zich van andere membranen onderscheidt.

Dermizax-membraan

Dermizax is een membraantechnologie die door een Japanse fabrikant is ontwikkeld. Lees hier hoe Dermizax werkt en hoe het zich van andere membranen onderscheidt.


Ontdek ons assortiment kleding voor regenachtig weer

Product Recommendation

VAUDE Escape Light Jas Dames
VAUDE Escape Light Jas Dames, zwart zwart
VAUDE
Adviesprijs € 100,00 vanaf € 39,99
- 60 %
UITVERKOOP
TROLLKIDS Bergen Jas Kinderen
TROLLKIDS Bergen Jas Kinderen, groen groen
TROLLKIDS
Adviesprijs € 59,99 vanaf € 31,99
- 46 %
UITVERKOOP

Blijf droog in stijl