CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Giro

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Bescherm je hoofd en ogen met Giro skihelmen en -brillen

Als je gaat skiën of snowboarden kleed je je natuurlijk warm aan en heb je een perfecte uitrusting. Een helm en skibril maakt uiteraard deel uit van jouw ski-uitrusting en ski-kleding. Deze twee items zijn essentieel om je goed te beschermen op de piste – en nog meer als je off-piste gaat. Je hoofd is het belangrijkste onderdeel van je lichaam om te beschermen. In steeds meer wintersportlanden zijn ski-helmen verplicht of sterk geadviseerd, voor kinderen maar ook voor jezelf. Een skibril is niet verplicht, maar helpt je zeker om meer van jouw sneeuwavontuur te genieten! Vind hier de beste ski-helmen en –brillen van het Amerikaanse merk Giro.

Giro sneeuwhelm

Aerodynamisch, stabiel en extra stevig

Giro werd in 1985 opgericht door Jim Gentes om wielren- en triathlon helmen op de markt te brengen. Triathlon was in de jaren tachtig een relatief nieuwe sport en innovaties voor sportuitrustingen waren welkom. Giro ontwikkelde later aerodynamische wielrenhelmen en helmen met extra versteviging van glasvezel. Ook verbeterde het merk de stabiliteit van de helmen en lanceerde MTB-helmen met gezichtsbescherming.

Skihelmen niet meer weg te denken van de piste

In 1999 komt Giro met het eerste product voor de ski-sport: een lichtgewicht helm met ventilatie. Hoewel het product sceptisch door de markt werd ontvangen, zijn ski-helmen niet meer van de piste af te denken. In 2016 introduceert het bedrijf ski-helmen met een nieuw design. Het ontwerp en de geavanceerde materialen zorgen ervoor dat de impact-energie bij een val op de helm wordt afgevoerd. Deze technologie heet MIPS Spherical. Veel van de huidige Giro-helmen maken gebruik van deze technologie. Er zijn helmen voor dames, heren en kinderen. Er zijn ook helmen met een geïntegreerd vizier. Deze zijn vooral nuttig voor als je je eigen bril onder je helm draagt.

Giro-ski-brillen met Zeiss lenzen

In 2004 brengt Giro ook ski-brillen op de markt. Het is het eerste bedrijf dat goggles met uitwisselbare lenzen voor het grote publiek beschikbaar maakt. In 2016 ontwikkelt het bedrijf samen met ZEISS Optics de VIVID lenzen die ervoor zorgen dat je ogen minder vermoeid raken en je reactievermogen verbetert. Het beeld wordt met deze lenzen niet vervormd en de verkleuring is minimaal. De beschikbare goggles van Giro maken allemaal gebruik van deze lenzen. Er zijn verschillende modellen ski-brillen waarvan je de lenzen gemakkelijk kunt omwisselen. Bij de modellen Article en Contact worden twee verschillende lenzen geleverd. De brillen zijn allemaal compatibel met de Giro helmen.