CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Geniet van je herfstige hardloopsessies
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Fixe

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Kleur

  • groene

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Categorieën
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Fixe Meteorites Klimgrepen S 15-pack, groen
Fixe Meteorites Klimgrepen S 15-pack, groen groen
Fixe
Meteorites Klimgrepen S 15-pack, groen
Adviesprijs € 67,99 € 40,99
- 39 %

Vertrouw op een klimtouw van Fixe

Een van de belangrijkste materialen die je nodig hebt als je gaat klimmen, zijn touwen. Je hebt goede klimtouwen nodig waar je op kunt vertrouwen. Eén van de topmerken van producten voor de klimsport is Fixe. Dit bedrijf werd in 1983 opgericht in Spanje in een regio waar zich bekende klim-gebieden bevinden, Montserrat, Terradets en Siurana. Sindsdien ontwikkelde de onderneming zich tot één van de belangrijkste spelers op het gebied van klimtouwen.

Fixe klimspullen

Let op de informatie

Een klimtouw moet altijd voorzien zijn van bepaalde informatie, voor de veiligheid.

Midden

Er moet altijd een merk zijn dat het midden van het touw aangeeft. Je kunt hier aanzien waar je je touw moet gebruiken om te abseilen.

Impact force

Ook moet de impact force aangegeven zijn. Dat is de kracht van het touw die klimmer voelt aan het einde van een val. Hoe lager deze waarde is, hoe kleiner de impact van een val is.

Valfactor

Er moet ook aangegeven zijn hoevaak een touw bestand moet zijn tegen een val met een bepaalde kracht. Hoe hoger dat getal is, hoe sterker het touw is en hoe veiliger. Het is overigens niet zo dat een touw breekt als het aantal vallen dat getal bereikt. Wel zal het touw minder goed schokken absorberen. Dit getal heet de val factor, dat is de verhouding tussen de hoogte van de val en de lengte van het touw.

Statische uitrekking

De uitrekking wordt berekend op basis van een persoon van tachtig kilo die aan het touw hangt. De uitrekking mag niet langer zijn dan tien procent in enkele en dubbele touwen en twaalf procent in halve touwen. Hoe hoger deze waarde is, hoe lager de impact op de klimmer.

Slip

Een klimtouw bestaat uit twee delen, de gewoven buitenkant en de vezels in de binnenkant.

Hoe minder de binnenkant beweegt ten opzichte van de buitenkant, hoe betere het touw is.

Percentage buitenweefsel

Hoe hoger het percentage buitenweefsel is ten opzichte van het hele gewicht van het touw, des te beter is het touw bestand tegen slijtage. Maar omdat de binnenkant kleiner is, zal de valfactor lager zijn.

Gewicht per meter

Kilo’s per meter touw. Hoe lichter het touw, hoe makkelijker het te gebruiken is. Maar zwaardere touwen zijn over het algemeen sterker.

Klimharnas van Fixe voor kinderen

Fixe Endurance beter bestand tegen slijtage

Fixe gebruikt voor haar klimtouwen Endurance braiding, waarbij 48 draden inelkaar worden gevlochten. Andere producenten gebruiken maar 42 draden. De touwen die gebruik maken van Endurance technologie glijden gemakkelijk over de karabijnhaken, afdalers, zekeringen, ankers enzovoorts. Om dit te bereiken worden kwalitatief hoogwaardige draden gebruikt. Endurance touwen zijn dertig procent langer bestand tegen slijtage. Onder andere de touwen Siurana, Summit, Rainbow, Dominator en Zen van Fixe maken gebruik van deze technologie.

Dunne lichtgewicht touwen met zelfde sterkte

Fixe SPD Spiderwire technologie zorgt voor een betere prestatie van de vezels, waardoor het touw een optimale balans heeft. Hierdoor kan de draad tot dertig procent vaker een valkracht ondergaan en is de impact op het touw minder als er kracht op gezet wordt. Dankzij deze technologie kunnen dunnere touwen dezelfde karakteristieken hebben als de dikke touwen, zonder in te boeten op de sterkte. Deze Fixe-touwen zijn lichtgewicht en erg sterke touwen.

Extra droog met Fixe Full Dry technologie

Fixe heeft ook een aantal klimtouwen dat gebruik maakt van Full Dry technologie. Deze touwen zijn maximaal beschermd tegen ijs, vocht en stof. De glij-capaciteit en de weerstand tegen slijtage worden met deze technologie verbeterd. Touwen die gemaakt zijn met de Fixe Full Dry technologie, absorberen maximaal vijf procent van hun gewicht water. Het gebruik van deze touwen wordt aanbevolen voor als je bijvoorbeeld gaat ijsklimmen of in vochtige of stoffige omstandigheden gaat klimmen. Naast de klimtouwen is het ook belangrijk om een goede klimgordel te hebben.