CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Tot wel 70% korting1
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Fietspompen

2 Artikel
Filter
Terugzetten

Maximale druk in Bar

Bar
Bar

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Red Cycling Products Big Air Master Vloerpomp
Red Cycling Products Big Air Master Vloerpomp
Red Cycling Products
Big Air Master Vloerpomp
€ 69,99 * € 48,99
- 30 %
Red Cycling Products Big Air High Pressure Vloerpomp
Red Cycling Products Big Air High Pressure Vloerpomp
Red Cycling Products
Big Air High Pressure Vloerpomp
€ 59,99 * € 44,99
- 25 %

De beste fietspompen vindt u bij CAMPZ

De fietspomp is een apparaat waarmee u uw fietsbanden oppompt. De pomp, vaak met slang, sluit men aan op het ventiel van de fietsband. Door de pompstang op en neer te bewegen wordt er lucht in de band geperst. De fietspomp beschikt over een luchtkamer en een cilinder, die wordt afgesloten met een zuiger aan de ene kant, en het ventiel aan de andere kant. De zuiger bevat een leertje wat er voor zorgt dat hoe hoger de luchtdruk wordt des te meer de cilinder wordt afgesloten. Op het moment dat de luchtdruk in de cilinder hoger is dan in de fietsband springt het ventiel van de band open en komt er lucht in de band. In de loop der jaren zijn er verschillende fietspompen op de markt gekomen met geavanceerde functies. Zo is er de kleine handpomp, de kleinere voetpomp en de hoge druk pomp.

Functionele pompen voor uw fiets

Voor een optimaal fietsplezier is een fietspomp erg belangrijk. Het zorgt er voor dat uw banden op de juiste spanning worden gebracht. Dit is belangrijk voor de levensduur van uw banden en het fiets comfort. Wanneer de band te hard wordt opgepompt voelt dit oncomfortabel en voelt u alle oneffenheden. Wanneer men de band te hard oppompt kan deze zelfs ontploffen. Wanneer de band te zacht is heeft u het gevoel dat de fiets zwabbert en zal de band relatief snel versleten zijn. Daarnaast is het fietsen met te zachte banden ook gevaarlijk omdat u minder grip heeft op het wegdek. Fietspomp goedkoop kopen

Handfietspompen en mini pompen

Fietspompen zijn er in alle soorten en maten. Bent u vaak onderweg is de frame- of handfietspomp erg praktisch. Fietst u vaak lange afstanden dan is de voetpomp met drukmeter ideaal, of een CO2 pomp met luchtpatronen die de band automatisch oppompt. Bij CAMPZ hebben we alle soorten fietspompen van verschillende merken en we zetten ze graag op een rij.

  • Voetpomp zonder drukmeter
  • Voetpomp met druk meter
  • Frame pomp
  • compacte hand pomp
  • Voettrap pomp
  • CO2 pomp

Fiets pompen voor elke fiets

Allereerst is het soort fiets belangrijk. Heeft u een stadsfiets, elektrische fiets, racefiets of mountainbike. Ten tweede is het soort ventiel erg belangrijk. Heeft u een Hollands ventiel, een Frans ventiel of een autoventiel. Het Hollands ventiel vindt u doorgaans op stads- en elektrische fietsen. Het Frans ventiel vindt u vaak op smallere velgen van racefietsen en op sommige mountainbikes. Het autoventiel vindt u meestal op mountainbike fietsen. Wanneer we een antwoord hebben op bovenstaande vragen is het uiteraard belangrijk om te weten welke pomp het meest praktisch is voor uw gebruik.

Ons breed assortiment

Bij campz.nl hebben we een groot assortiment aan fietspompen waardoor u altijd het juiste model vindt dat past bij uw fiets en het gebruik. Red Cycling Products biedt een 6-tal fietspompen waaronder de traditionele vloer pomp, de voetpomp en een hogedruk fietspomp. Daarnaast zijn er Topeak mini pompen voor de fietser die veel onderweg is of de CO2 pomp voor wie van precisie en snelheid houdt. Ook Topeak biedt een variatie aan mogelijkheden waarbij het goedkoopste model de Red Cycling Products minipomp is. Verder zijn er verschillende voet- en vloer pompen alsook een tweetal compacte CO2 pompen. Voor beide merken variëren de prijzen van EUR15 tot aan EUR120 waarvoor u topkwaliteit in huis haalt. Alle pompen zijn geschikt voor het auto- en Frans ventiel. Kortom, met meer dan 40 fietspompen in het assortiment is de keuze enorm. Wij van CAMPZ helpen u dan ook graag om de juiste keuze te maken.