CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Fanatic

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Fanatic SUP-boards: watersporten voor iedereen

SUPboarden is een ideale manier om te watersporten. Het is geschikt voor iedereen omdat je de SUP’s op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt ontspannen rondjes peddelen op een meertje maar ook op riviertjes met snelle stroming of op zee met hoge golven. Je kunt het in je eentje doen of met meerdere personen tegelijk. Je kunt zelfs yoga doen op je SUP-board! Als je nog nooit een SUP hebt gebruikt, overweeg dan een opblaasbaar board. Dat is gemakkelijk om mee te nemen, en ook minder prijzig dan hard boards. Het merk Fanatic is al sinds 1981 één van de leidende namen op de markt voor watersporten. Kijk hier voor een groot assortiment opblaasbare SUP’s en peddels en vinnen van Fanatic en alles wat je nodig hebt voor stand-up paddling.

SUP pakket van Fanatic

Welk SUP-board kies je?

Een opblaasbaar Stand Up Paddle board heeft als groot voordeel dat hij opgevouwen kan worden en leeg weinig ruimte inneemt. Je kunt hem zo overal mee naar toe nemen. Opblaasbare SUPs zijn tegenwoordig vrijwel net zo goed als hard boards, ze worden bijna net zo stijf als je ze opblaast. Let wel op, er zijn veel verschillende modellen opblaasbare SUPs. Welke je moet kiezen hangt af van je niveau, van waar je hem gaat gebruiken en of je alleen gaat of met iemand anders.

Beginner of ervaren

Beginnende SUPpers kiezen het best voor een breder model, dat meer stabiliteit biedt. De Fly Air modellen van Fanatic zijn geschikt voor iedereen en voor alle lichte toepassingen, van vlak water tot kleine golven. Op dit model kan ook de mast van een surfzeil worden bevestigd, zodat je er ook mee kunt windsurfen. Meer ervaren SUPers willen misschien sneller gaan of langere afstanden afleggen. Als je al wat vaker een SUP hebt gebruikt kies je daarom een wat smaller board dat beter door het water glijdt. Deze boards zijn ook geschikt om de open zee mee op te gaan. Kies bijvoorbeeld de Fanatic Falcon Air Premium.

Ook je kind op een Fanatic SUP

Is jouw kind wel een beetje klaar met de rubberbootjes? Laat hem ook eens een SUP proberen. Er zijn namelijk speciale SUPs voor kinderen beschikbaar, zoals de Fanatic Ripper Air. Dit model is licht, sterk, stabiel en gemakkelijk te gebruiken. Hij is er ook in een smallere uitvoering, om sneller te kunnen varen. Hij is zo compact dat kinderen hem zelf kunnen meenemen, bijvoorbeeld achter op de fiets of in een rugzak.

Hoe kies je een peddel

Er zijn ook verschillende peddels van Fanatic verkrijgbaar. Er zijn peddels in verschillende maten en van verschillende materialen. Het belangrijkste aan de peddel is de lengte. Bij een te lange peddel moet je je armen te ver omhoog houden en dat zul je snel voelen. Bij een peddel die te kort is, sta je krom en dat is ook niet goed. Gemiddeld kun je kiezen voor een peddel die zo’n 20 centimeter langer is dan jezelf bent. Als je met meerdere verschillende personen gebruik maakt van de peddel is het een idee om een verstelbare peddel te gebruiken. Fanatic heeft diverse modellen in haar assortiment, de Fanatic Carbon Pro 100 en de Carbon 80 zijn in lengte verstelbaar. Voor kinderen is speciaal de in lengte verstelbare Fanatic Ripper Carbon 25 ontwikkeld.

Fanatic reserve-vinnen

Hoe je SUP over het water glijdt is ook afhankelijk van het type vin onder je board. Fanatic heeft diverse vinnen voor de verschillende SUPs. Ook handig als je bijvoorbeeld tegen een rots aangevaren bent en je vin stuk is. Bij de keuze van de vin moet je letten op verschillende aspecten. Als je een groot board hebt, heb je ook een grotere vin nodig. Ook zal je keuze afhangen van hoe jij vaart. Een korte vin geeft minder stabiliteit en controle.