CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Hangmatten
In Midden- en Zuid-Amerika slapen veel mensen het hele jaar door in een hangmat. In Europa is het een ontspannende manier om buiten in de tuin, op het balkon of terras te slapen en te ontspannen, vooral in de warme zomermaanden. Bij ons vind je een grote keuze aan hangmatten voor één, twee of meer personen in verschillende kleuren en stoffen. Door de langzame en gelijkmatige wiegende bewegingen slaap je sneller en beter in als op een gebruikelijk matras. Met de juiste uitrusting (2 bomen, palen, enz.) kunnen ze snel worden op- en afgehangen. ​

Hangmatten

0 Artikel
Op dit moment zijn er helaas geen producten in deze lijst beschikbaar.

Hangmatten online shop CAMPZ

Heerlijk relaxen of een ontspannende siësta houden in de tuin of op de camping: dat is wat een hangmat wellicht onmiddellijk bij je oproept. Of misschien is je grote passie wel kamperen en gebruikt je je hangmat als alternatief voor het overnachten in een tent. Zo kun je nog lichter gepakt op stap. Op welke manier je hangmat ook in je leven past, bij CAMPZ vind je vast een exemplaar dat aan al je wensen voldoet! Merken als La Siesta, Exped, Amazonas en Relags staan garant voor comfort en kwaliteit.
hangmat kopen

Een product met een lange geschiedenis!

De oorsprong van de hangmat is niet helemaal duidelijk. Volgens bepaalde bronnen zou de hangmat ontstaan zijn bij de Indianen uit Zuid- en Midden-Amerika. Andere onderzoekers menen dan weer dat de oorsprong in Brazilië ligt. Maar wat wel vast staat, is dat ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus de hangmat meegebracht heeft naar Europa van op zijn verre reizen. De hangmat deed snel zijn intrede op de zeilschepen: het was de ideale manier van slapen daar. Een hangmat vangt perfect de bewegingen van de boot op en bovendien neemt ze minder plaats in dan bedden doen. In Zuid- en Midden-Amerika is de hangmat ook vandaag de dag nog een courant onderdeel van het meubilair, zowel binnen als buiten wordt erin geslapen en gerust. Brazilianen op hun beurt nemen hun hangmat mee wanneer ze blijven overnachten bij familie of vrienden.

Hangmatten met en zonder spreidstok

De oorspronkelijke vorm van de hangmat is eenvoudig; zonder stokken of wat dan ook. Ze zijn stabiel om in te liggen, licht van gewicht, heel compact op te bergen en dus makkelijk om mee te nemen in de rugzak. Later zijn er dan de hangmatten met spreidstok ontwikkeld. Deze matten hebben aan beide uiteinden een soort stok, die zoals de naam al laat vermoeden, de stof spreidt. Ze zijn zwaarder om mee te nemen, dus minder geschikt voor op de camping. Wist je trouwens dat er naast eenpersoons-hangmatten ook hangmatten voor twee of drie personen bestaan? Zo kan het hele gezin samen gezellig relaxen!

Van goedkope tot luxe hangmatten

Een hangmat kopen is één ding maar je moet hem natuurlijk ergens kunnen ophangen. Tussen twee bomen of palen, of tussen twee muren in, of een combinatie hiervan is perfect. Voor de stevige bevestiging van je hangmat vind je alle benodigdheden bij de campingmeubels toebehoren. Het kan echter ook gebeuren dat er geen mogelijkheid is om de hangmat ergens aan te bevestigen. Daarom zijn er tegenwoordig ook speciale standaards, spreidpalen of onderstellen in hout of metaal voor dat doel ontworpen. Je hangmat daarin ophangen is echt kinderspel. De flexibiliteit van dit systeem is hierbij een groot voordeel: je bent niet gebonden aan een vaste plaats. Wil je graag wat zonnen? Of liever een plaatsje in de koele schaduw? Je hebt het voor het zeggen en plaatst je hangmat met standaard waar je maar wenst. Ben je toe aan een ander plekje? Even verplaatsen en voilà, terug klaar om lekker te ontspannen! Bij CAMPZ vind je trouwens ook alles om bij het kamperen met tent een ontspannende (nacht)rust te hebben:

  • Slaapzakken in mummievorm
  • Slaapzakken in dekenvorm
  • Luchtbedden
  • Slaapmatten
Dus of je nu aan hangmatkamperen doet, gaat kamperen met tent, of wil genieten en relaxen in je hangmat in de tuin, CAMPZ biedt online alles voor een ontspannend outdoor leven!