CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Majpartaj Sale - maar voor beperkte tijd!
30 DAGEN KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €696
VRAGEN? KLIK HIER!
ABK - Van klimmers voor klimmers
ABK werd opgericht door vijf vrienden, die ook gepassioneerde klimmers waren. Ze hadden genoeg van de gebruikelijke, functionele, maar visueel niet aantrekkelijke klimkleding. Ze wilden kleding ontwerpen, waarmee je na een klimsessies ook naar de bar kon gaan. En zo werd ABK geboren. Kleding van ABK maakt je misschien niet sterker, maar je ziet er wel een stuk beter in uit!

ABK

1 Artikel
Filter
Terugzetten

Geslacht

Maat

  • XL

Kleur

  • beige
  • blauw

Prijs

tot
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
Filter
Sorteer
Populairst Nieuwe producten Beste beoordeling Prijs aflopend Prijs oplopend Hoogste korting
ABK Kunlun Shan Crew Trui Heren, beige/blauw
ABK Kunlun Shan Crew Trui Heren, beige/blauw beige/blauw
ABK
Kunlun Shan Crew Trui Heren, beige/blauw
€ 94,00 € 52,99
  • Varianten: XL
- 44 %

ABK maakt je niet sterker, maar je ziet er wel beter uit

Het verhaal van ABK begint in de Franse Alpen, waar een groep jeugdvrienden met een passie voor klimmen een van de eerste boulder rooms in Frankrijk beginnen. De faciliteit oefent veel aantrekkingskracht uit op de jongeren in de buurt van Grenoble. Maar wat de vrienden opvalt, is dat klimkleding echt niet modieus is. En je er niet mee buiten de klimhal gezien wil worden. En daar gaan de heren mee aan de slag: Ze wilden klim-kleding ontwerpen die er ook nog leuk uitziet! Oftewel: ABK maakt je misschien niet sterker, maar je ziet er wel beter in uit.

Klimjeans van ABK

Wat doe je aan als je gaat klimmen?

Als je gaat klimmen heb je in ieder geval robuuste kleding nodig. Als je langs een wand gaat, schuurt je broek er misschien wel langs en voor je het weet zit er een scheur in. Je zult ongetwijfeld ook gaan zweten, zorg daarom voor ademende kleding, zoals echte outdoor klimbroeken. Je kleren moeten ook soepel zijn en elastisch. Je maakt tijdens het klimmen namelijk bewegingen die je normaal gesproken niet zult maken. Een paar extra tips: als je lange haren hebt, maak die dan vast met een elastiek of haarband. Draag ook geen sierraden of horloges.

ABK klimjeans voor dames

ABK heeft een kledinglijn voor zowel dames als heren. De damesbroeken kenmerken zich door het gebruik van soepele stoffen en een losse snit, zoals de modellen Zora V3, Vire V2, Parkour en Reta Light. Er zijn ook soepele ¾ broeken en shorts voor dames beschikbaar. Wat je misschien niet zou verwachten is dat ABK ook aansluitende jeans heeft ontwikkeld waarmee je prima kunt klimmen. Het model Svana is zeer elastisch en comfortabel. Maak het geheel af met een hippe top of trui!

Een biertje drinken in je klimoutfit

Ook voor de mannen heeft ABK kleding waarmee je je ook buiten de klimhal goed kunt vertonen. Er zijn verschillende lange broeken, de modellen Zen, Parkour, Cliff, Kota en Crux zijn soepel maar toch robuust. En ook met de korte broeken van ABK Tasanko, Moka, Zen, Rock Face en Hill hoef je je niet te schamen als je na het klimmen een biertje gaat drinken in een bar. De soepele klimshirts en truien zorgen voor een hippe look, waarmee je toch goed tegen de rotsen op komt.