CAMPZ Outdoor und Camping Online Shop
Magazijnopruiming – kortingen tot 80%1
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!
Tijdelijk kunnen er beperkingen zijn voor klachten en vertragingen bij terugbetalingen. We werken eraan om je de diensten zoals gewoonlijk aan te kunnen bieden.
Unfortunately the desired product is currently sold out

Optimus Sparky Piezo Brandstarter

ID: 366164

Adviesprijs € 16,00
€ 12,99
- 18 %
BTW inbegrepen. plus Verzendkosten

Ik wil graag gecontacteerd worden, als het artikel weer beschikbaar is.

We slaan je aanvraag 3 maanden op. Als het artikel in deze weer periode beschikbaar is, nemen we contact met je op.
KOSTELOOS RETOURNEREN
GRATIS LEVERING VANAF €796
VRAGEN? KLIK HIER!

Productomschrijving

Optimus Sparky Piezo Brandstarter

De beschrijving van dit product is automatisch vertaald. Onze excuses voor eventuele fouten.

Aparte piëzo-ontsteker voor een eenvoudige en betrouwbare ontsteking van het gasfornuis.

In het kort

Afmetingen (cm)
Afmetingen (cm)
7,0 x 2,5 cm
Gewicht
Gewicht
14,00 g

Uitrusting

Doel
Fietsreizen, Alpinisme, Trekking kamperen, Bikepacking, Kajakken, Trekking
Belangrijkste informatie
Type:
Piëzo ontsteker
Levering
Inhoud / levering grootte:
inclusief draagriem
Afmetingen
Afmetingen (cm):
7,0 x 2,5 cm
Gewicht:
14,00 g
Modeljaar
2023
Artikelnummer
366164
EAN
7612013189134

Meningen van klanten

3.5
6 Klantenbeoordelingen
1 Ster
1
2 Sterren
0
3 Sterren
2
4 Sterren
1
5 Sterren
2
Wij voeren geen afzonderlijke controles van klantenbeoordelingen uit, om er zeker van te zijn dat deze van daadwerkelijke consumenten afkomstig zijn. Alle bezoekers van onze website kunnen beoordelingen over onze producten indienen en dit is niet gekoppeld aan een klantenaccount of een registratie vooraf op onze website. Wij gebruiken een geautomatiseerd woordfilter om beledigende, racistische of promotionele beoordelingen in een vroeg stadium te vermijden. Hiernaast worden binnenkomende beoordelingen handmatig doorgenomen en de inhoud ervan gecontroleerd op logische tegenstrijdigheden en andere opvallende kenmerken.
Verwijder alle filters
Optimus Sparky Piezo Brandstarter
Chris
Erg teleurstellend
Vertaald uit Deense Naar origineel
Ik had hoge verwachtingen van dit voorgerecht, maar was erg teleurgesteld. Het werkte maar elke tweede of derde klik en toen was de vonk zo dun en zwak dat hij mijn kachel niet kon ontsteken. Helaas kan ik het niet aanbevelen en dat wilde ik zo graag. Geretourneerd
01.06.2022
Optimus Sparky Piezo Brandstarter
Olaf
Optimus Sparky, klasse, perfect, onberispelijk, roestvrij staal!
Vertaald uit Duitse Naar origineel
Optimus Sparky, klasse, perfect, onberispelijk, roestvrij staal! Bij een storm zonder slipstream kun je een gasaansteker niet aansteken met een vrije, open (non-jet) vlam. Hetzelfde geldt voor de piëzo-ontsteking van een gasbrander. Het maakt niet uit of de omgevingslucht stormt of het brandstofgas. De uitstroomsnelheid van het verbrandingsgas bij de branderkop en de beweging van de omgevingslucht moeten laag zijn zodat de verblijftijd van het gas/luchtmengsel bij de ontstekingsvonk passend is en zodat een brandbaar gas/luchtmengsel zich optimaal kan mengen . Het maakt verschil of je een optimaal lucht/gasmengsel in rust ontsteekt of een min of meer sterke gasstroom in meer of minder bewegende lucht. Dit is natuurkunde en scheikunde en heeft helemaal niets met de ontstekingsbron te maken. Als het mengsel sneller stroomt dan de voortplantingssnelheid van de vlam van het brandbare gasmengsel, brandt er niets aan de brander. Wie een kleine, handige piëzo-ontsteker koopt voor meerdere malen de prijs van een voordelige aansteker, heeft gekozen voor een eeuwig zelfvoorzienende micro-ontstekingsbron en moet het rustig aan doen. Stel de brandstofgasklep in op de stand waar de brander zacht en veilig brandt als hij koud is. Klik indien nodig de Sparky met een hand slipstream of windscherm op de branderkop en de eerste vonk doet gegarandeerd de brander ontsteken. (let op kleppositie of kleprotaties of stroomvolume) Open de klep bijv. op de Optimus Vega ca. 1/4...1/3 slag (zachte werking) en de brander ontsteekt met de eerste piëzo-klik! Iedereen die dit niet begrijpt, moet eerst zijn aansteker blijven aansteken met een halve kaarsvlam en deze naar de brander verplaatsen terwijl deze in de wind brandt. Op den duur komt de geest dan tot een direct ontstekingsproces van de piëzobrander. (Gegroet aan de 1-ster of slechte recensenten) Om verlies te voorkomen, raad ik aan om de knoop van het dunne koord in het slot van de polsband te controleren. Het ontbrak de Chinezen hier aan inzet en bril. Duw het koord naar buiten, verleg de knoop indien nodig, trek het strakker aan en smelt de uiteinden van het koord een beetje af.
27.05.2022
Optimus Sparky Piezo Brandstarter
Torsten
Pizo-ontsteker
Vertaald uit Duitse Naar origineel
Klein en handig - doet wat u ervan verwacht.
06.08.2020